Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) El Patronat de la Fundació Jesuïtes Educació, xarxa d'escoles vinculades a la Companyia de Jesús a Catalunya, ha fet pública una declaració entorn al model d'immersió lingüística. La reproduïm a continuació:

Jesuïtes Educació, en representació de la seva xarxa d’escoles, afirma la indefugible necessitat de continuar aplicant el model d’immersió lingüística, basat fonamentalment en el paper del català com a llengua vehicular.

La nostra experiència educativa i pedagògica de tots aquests anys ens ha demostrat l’eficàcia del model per a l’aprenentatge satisfactori de la llengua catalana i castellana, i com a instrument de defensa de la llengua catalana, d’una banda, i com a element de cohesió social, d’una altra. La diversitat socioeconòmica i geogràfica de les nostres escoles ens estimula a continuar amb un model, que permet la integració de persones, més enllà de la seva diversitat de llengües i d’orígens, donant-los, així, majors possibilitats de desenvolupament dels seus projectes vitals i professionals.

El model d’immersió és susceptible de millores, sens dubte, però ho ha de fer sense perdre el seu sentit més profund, com és garantir la convivència i la cohesió social, que resulta d’evitar la separació dels alumnes per motius de llengua.

Jesuïtes Educació, en la línia de pensament de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i altres entitats educatives del nostre país, dóna suport a les accions que el Govern de la Generalitat i aquestes entitats impulsin vers la defensa de la llengua catalana i del model d’immersió lingüística.