Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) Com cada primer diumenge d’octubre, l’ONG Enllaç Solidari va celebrar la seva Trobada anual a Montgat amb la presència de gairebé un centenar de persones vingudes d’arreu de la geografia catalana.

L’objectiu principal de l’ONG, vinculada als claretians i constituïda com a organització no governamental des de l’any 1995, és donar a conèixer la realitat dels pobles menys afavorits i dur a terme amb ells accions continuades: Apadrinaments, Cooperació, Desenvolupament i Sensibilització. L’ONG actua a Rondônia (Brasil) i en xarxa amb d’altres a Europa, Amèrica del Sud, Àfrica i Àsia.

En la trobada diversos cooperants van explicar la seva experiència al Brasil, ja que des dels seus inicis l’entitat compta amb la col·laboració de voluntariat de llarga durada que acompanya els seus projectes a aquest país.

Enguany es va comptar amb la presència de la Mireia Planàs, cooperant a Vall do Guaporé (Rondônia) durant aquest darrer any, i també amb l’experiència del claretià Josep Roca, qui ha estat al Brasil des del 1984 i fins el 2010. A més a més del testimoni de la Mireia i el Josep Roca, altres cooperants van narrar les seves vivències durant el temps viscut sobre el terreny.

També es va comptar amb el testimoni de diversos testimonis que han participat aquest estiu als Camps de Treball 2011, tant del grup d’Enllaç Solidari al Brasil, com també del grup de l’associació AMIC amb camps de Treball realitzats a Paraguai i República Dominicana.

Més tard es va celebrar l’Eucaristia tots junts i compartint un dinar de germanor.