Pasar al contenido principal

Fa uns dies alertava en aquest bloc de la dràstica retallada (en més d'un 55%) que es proposa dur a terme el Govern Mas de la despesa en cooperació amb els països més pobres, malgrat que això tingui una incidència insignificant en el dèficit (20 milions d'euros sobre un dèficit de 7000) i que som ben lluny d'assolir el 0,7 compromès fa molts anys.

I ara s'anuncia una altre mesura per mi incomprensible. La denominada llei òmnibus, que té per objectiu l'aprimament i agilització de l'Administració per afavorir l'activitat econòmica, pretén eliminar el Consell de Foment de la Pau. Es tracta de l'únic òrgan de participació ciutadana dedicat a promoure la implicació conjunta de les administracions i de la societat civil catalana en favor de la pau.

És comprensible que es vulgui racionalitzar i aprimar l'administració i fer-la més àgil, però això s'ha de fer amb criteri, no a cops de destral. I no té cap sentit (o no ens ho expliquen) eliminar un organisme que no té pràcticament cap cost econòmic (ja que els seus membres no són retribuits i es renueixen un parell de cops l'any) i que no té cap relació amb l'activitat econòmica ni realitza cap tràmit admnistraciu burocràtic. A què ve doncs aquesta mesura? Ni una sola explicació s'ha donat al respecte.

Crec sincerament que és una supressió sense cap lògica. I més enllà del rendiment que tingui o pugui tenir aquest organisme (cosa que depèn sempre de l'encert dels seus membres), representava un pas endavant en favor del compromís nacional amb la pau i, fins i tot, un referent internacional. Eliminar-lo seria un retrocés inexplicable i inútil.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.