Pasar al contenido principal

(Del butlletí Connecta't, de la Delegació de Joves de Tarragona)

«La música facilita la comunicació i hem d’utilitzar-la al servei de l’evangelització»
Són joves, cristians i estimen la música. Són... Canta la Teva Fe (CTF), un grup de música format per joves de l’Arquebisbat de Tarragona. Ara presenten el seu nou treball amb motiu de les Festes Decennals de Valls. Un nou CD titulat «De la ciutat estel» amb 11 temes dedicats a la vida de Maria. Parlem amb Mn. Joan Àguila, veu solista del grup.

foto_joanaguila.jpg

Per què el nom «de la Ciutat Estel»?
És el nom que des de la Parròquia de Sant Joan de Valls havien triat per l’any jubilar que preparava aquestes Festes Decennals i a nosaltres ens va semblar que era prou suggerent, ja que vam creure que la Mare de Déu de la Candela, amb el seu Fill als braços que és la Llum del Món, és l’estel que ajuda a orientar la vida de tots i cadascun dels vallencs i vallenques.

Com sorgeix la iniciativa d’un nou CD?
Fa tres anys, jo m’havia d’acomiadar de les parròquies de Valls on vaig estar sis anys com a vicari (els primers del meu ministeri) i va sorgir la idea parlant amb Mn. Josep Bofarull, el rector.

La bona acollida de l’anterior CD «Marcats per l’Esperit», lema de l’Aplec de l’Esperit de Tarragona (2007), devia ser per a tots els membres del grup una empenta a començar una altra etapa...
Sí, va ser així. Molta gent ens demanava que féssim un nou CD perquè les cançons de l’anterior els havien estat molt útils en la catequesi d’infants, adolescents i joves. La insistència de tota aquesta gent (i els seus ànims) ha estat crucial per encoratjar-nos en molts moments durs i difícils durant el llarg procés de composició, assaig, gravació, producció, edició...

Des de quan porteu treballant en aquest nou CD?
És un procés lent perquè tots tenim molta feina i no ens hi podem dedicar a temps complet. Durant els tres anys que vaig ser a Roma jo anava enviant de tant en tant propostes de cançons i lletres per treballar (via correu electrònic), els membres del grup opinaven i proposaven i, entre tots, anàvem perfilant alguns dels temes que hi ha al CD. L’empenta final li hem donat entre aquest estiu i el primer trimestre d’aquest curs en el qual hem acabat de treballar els temes que faltaven i hem començat els assajos per preparar la gravació.

Què trobem en aquest CD?

11 cançons que us ajudaran a fer un itinerari espiritual de seguiment de Jesús des de la perspectiva de Maria. Són temes molt variats, amb estils i ritmes molt diversos que volen ser una porta d’entrada al relat evangèlic i una referència clara a la vida quotidiana de qui escolta (especialment si són adolescents o joves). Aquests 11 temes estan pensats més aviat com a recurs catequètic, no pas com a cançons per ser escoltades una darrera de l’altra. Més endavant penjarem a Internet tot un seguit de catequesis que ajudaran a aprofundir el sentit de cada cançó i a interpretar en clau jove el relat evangèlic al qual fa referència. (seguir llegint)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.