Pasar al contenido principal
La banda terrorista ETA ens acaba d’anunciar que està disposada a decretar una treva unilateralment. Aquesta és una bona noticia. Quan uns terroristes es comprometen públicament a deixar de matar i d’extorsionar i diuen estar disposats a que es verifiqui l’autenticitat de les seves paraules i dels seus fets, independentment de les valoracions polítiques que es puguin fer, és una bona notícia.
El que és trist és que hagi de ser notícia l’anunci de que deixaran de matar.
Mai no haguessin hagut de matar ningú per molta raó que pensessin tenir per fer-ho.
Ara el que cal és acompanyar aquesta notícia, no tant perquè es pugui presentar o no es pugui presentar l’esquerra abertzale a les pròximes eleccions municipals, com per aconseguir arribar a la pau definitiva a Euskadi.
Avui per avui, aquesta pau definitiva només és una petita escletxa al final del túnel. Avui per avui, són molt pocs, massa pocs, els que veuen aquesta petita escletxa al final del túnel.
Serà un camí ple d’obstacles. Un camí en el que s’haurà de vèncer la resistència dels qui es van sentir enganyats en l’última treva, s’haurà de vèncer la resistència d’aquells que s’oposen a tot si d’aquesta manera poden atacar el govern, s’haurà de vèncer la resistència d’aquells que treballaran perquè la treva sigui un altre fracàs perquè creuen que quan més fracassi la treva més en surten guanyant.
En mig d’uns i altres, pràcticament no hi ha oxigen però és l’oxigen que ens cal per no deixar que, altre cop, guanyi la irracionalitat a la raó, per no deixar que els profetes dels malsons vegin fetes realitats les seves prediccions.
Caldrà el treball de molts, la complicitat de molts més, la neutralitat d’uns quants i la neutralització d’uns pocs per aconseguir que aquesta petita escletxa es mantingui viva, per aconseguir que cada dia es faci una mica més gran.
Només d’aquesta manera l’escletxa es transformarà en esperança i l’esperança es farà camí i, finalment, el camí serà camí de pau.
Tant de bo, com un dia va profetitzar en Martin Luther King, avui puguem dir: Tinc un somni. Tinc un somni?
Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.