Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) La matinada del dijous 20 d'abril ha mort a Barcelona Raimon Algueró, jesuïta que ha dedicat pràcticament tota la seva vida a l'educació d'infants i joves a l'escola dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona, així com l'acompanyament i l'atenció a les famílies que al llarg d'aquests anys han passat per l'escola. Amant de la natura, trobà en la muntanya i l'excursionisme un extraordinari marc per a l'educació i la formació de persones. 

Raimon Algueró va néixer el 24 de setembre de 1931 a Barcelona, el dia de la Mercè. La seva infància va transcórrer en aquesta ciutat, tot i que els estius els passava al Penedès i a la Ribera d’Ebre, als pobles d’on eren els seus pares, i on ja es despertà una de la que seria les seves més grans passions: la muntanya i l’excursionisme.

L’any 1949 entrà a la Companyia de Jesús, al noviciat de Veruela, a la província de Saragossa. Acabat el noviciat, el 1953 comença els estudis de Filosofia i Teologia a Sant Cugat del Vallès. De 1955 a 1958 treballa com a professor de matemàtiques i religió al col·legi Montsió de la Companyia de Jesús a Mallorca, on també col·labora a la revista de l’escola.

A la tornada a Catalunya seguí la seva formació en Teologia i s’ordena sacerdot el 1961. A partir d’aquell moment i fins al final de la seva vida ha estat dedicat al col·legi dels Jesuïtes del carrer Casp, on ha fet de professor, consiliari, acompanyant, responsable de catequesi.... durant més de 55 anys, i mantenint-se actiu fins que la seva salut li ho ha permès. Al llarg d'aquests anys es va convertir en un referent per a tota la comunitat educativa de l’escola i tots el qui hi han passat. Amb la seva proximitat i bonhomia, ha estat present i ha acompanyat moltíssimes famílies tan en els moments de més alegria com en aquelles situacions més dures.

Entre les moltes activitats que ha portat a terme i realitzat cal destacar l’impuls a les activitats d’excursionisme i muntanya, amb la creació de l’Agrupació Excursionista Col·legi Casp (AGRUECC), que posteriorment tingué continuïtat en l’equip de Colònies i Serveis per als alumnes de l’escola, i la secció de muntanya d’Antics Alumnes.

Tantes sortides, excursions, colònies i campaments,... el van portar a teixir una amplíssima xarxa de d’amistats, entre alumnes, exalumnes, famílies,...

Al llibre “Clergues excursionistes” (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), Joan Cervera recollia el seu testimoni, on queda palès el seu tarannà i com en l’excursionisme hi convergien els dos motors que han marcat la seva trajectòria vital: l’educació d’infants i joves, i l’amor per la natura. “Crec que la muntanya és com un mirall on queda plenament reflectit el teu caràcter, la teva manera de ser”, deia, “cal posar-hi l’esforç, superar les dificultats tècniques. En definitiva, cal superar-se un mateix. Hem d’aprendre que les dificultats, àdhuc els sacrificis i, per què no?, els fracassos. Són els elements imprescindibles per tal de formar-nos en el terreny esportiu, personal, social i, també moral”. 

La vetlla serà al tanatori de Sancho de Ávila a partir de les 17.30h d'aquest dijous fins a les 21:00h i divendres de 8:00h a 13:00h. El funeral tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria del Mar, divendres 21 d'abril a les 17:00h.

Vídeo d'homenatge a Raimon Algueró