La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Diumenge 3er de durant l’any

Barcelona, 26 de gener de 2020

El més segur, històricament parlant, és que Jesús exercí gairebé tot el seu ministeri apostòlic a Galilea. Té alguna importància això? Sí, i molta com veure-ho de seguida.

Audiència General 22 de gener 2020

Estimats germans i germanes, bon dia!

Aquest gener hem penjat una sèrie d’articles relacionats amb la participació a la parròquia i la parròquia com a comunitat. Abans de continuar amb el tema, ens ha semblat interessant reflexionar una miqueta sobre què és realment participar en una celebració litúrgica.

¿Participem o consumim?

Este enero hemos colgado una serie de artículos relacionados con la participación en la parroquia y la parroquia como comunidad? Antes de continuar con el tema, nos parece interesante reflexionar sobre qué es realmente participar en una celebración litúrgica.

¿Participamos o consumimos?

El doctor Oriol Quintana planteja el valor de les relacions sòlides en temps líquids

  Pablo estuvo 18 meses en Corinto durante su segundo viaje misionero y allí fundó una comunidad cristiana. Después se fue a Éfeso, Jerusalén, Antioquía y Galacia. Durante su ausencia se presentó en Corinto Apolo, un brillante predicador que seguramente arrastraría un grupo de entusiastas que, con el tiempo, sería causante de serias divisiones dentro de la comunidad de Corinto.