×

Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

               

ORACIÓ PELS MIGRANTS OFEGATS EN EL MEDITERRANI

Tu que t'estàs ofegant
en el mar del nostre egoisme,
tu que cercaves la llar
on refer la teva vida 
i has caigut al fons de la nostra impietat.

Màfies, diners, venta d'éssers humans,
estafes, robatoris, abusos i crims sexuals.

Europa de falses imatges,
vella, cansada i caduca
i amb la boca ben tancada.

Sento vergonya
i em tapo la cara.

Diumenge XX de durant l’any. Cicle C

Barcelona, 18 d’agost de 2019

Amb Jesús no hi ha manera de confondre’s ni d’equivocar-se. La seva paraula viva i penetrant, la frescor de les seves imatges i paràboles, el seu llenguatge concret, imprevisible, no enganyen.

Durant l’any - Setmana del 18 al 24 d’agost de 2019

 

18 d’agost: Diumenge 20 de durant l’any

 

Pregària d’aplec:

Preguem. Senyor Jesucrist, germà i Déu nostre, que ens heu reunit per alimentar-nos amb la vostra Paraula i amb el vostre Cos i Sang:

ompliu-nos de la vostra gràcia salvadora i, a través nostre,

ompliu també tots aquells que tenim a prop, i tots els homes i dones del món sencer.

Aprofitant que avui és 15 d’agost, us deixem un breu comentari sobre la solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, escrit per Josep Lligadas per a la revista Bloc MD.

La Mare de Déu d’agost

¿Què celebrem avui?

Aprovechando que hoy es día 15 de agosto, dejamos un breve comentario sobre la solemnidad de la Asunción de María, escrito por Josep Lligadas para la revista Bloc MD.

La Virgen de agosto

¿Qué celebramos hoy?

L’Assumpció. Cicle C
Barcelona, 15 d’agost de 2019, dijous

Avui és festa gran pels creients del món sencer. Una festa que és el ressò de l’anunci pasqual: Crist ha ressuscitat. També Maria ha estat ressuscitada per Déu. Aquella dona meravellosa que va saber acollir com ningú la Salvació que se li oferia en el seu propi fill, ha assolit la vida definitiva. La que va saber patir junt a la creu la injustícia i el dolor de perdre el seu fill comparteix avui la seva vida gloriosa de Ressuscitat i ens convida a caminar per la vida amb esperança.