Me van a perdonar porque este artículo caducará en 24 horas. Pero estoy asombrado de cómo algunos han convertido la elección del nuevo presidente de la Conferencia Episcopal Española en una campaña política, mediática y digital. No descubriremos ahora que en los procesos de elección de estos cargos siempre hay intereses y poder. Pero en esta ocasión quizás ha llegado a extremos casi cómicos.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

 LA DOLENTA ÉS LA BEGUDA

            Sempre que parlem de la seva filla, la Paquita ens diu: “Ella és bona, la dolenta és la beguda”. Es nota que ho sent, que no ho diu per quedar bé. Al contrari. No nega el dolor i fins la por que viu quan la seva filla arriba a casa beguda, però ella sap que la seva filla és una persona bona. No és ella la que crida, la que algunes vegades l’ha pegada, la que és capaç de tirar els plats per terra... És la beguda.

En la missa celebrada per Francesc a la Casa Santa Marta, el Papa dirigeix un nou pensament als presos i, en la solemnitat de Sant Josep, recorda la importància de l’adoració, convidant els fidels a la comunió espiritual.

Diumenge 5è de Quaresma

Barcelona, 29 de març de 2020

A tots ens passa el mateix: no volem pensar en la mort. És millor oblidar-la. Continua vivint cada dia com si fóssim eterns. Ja ho sabem que és un engany però no sabem viure de cap més manera. El que té de dolent aquesta actitud és que en qualsevol moment, la malaltia ens desvetlla la consciència.

En el post de hoy dejamos un artículo escrito por Xavier Aymerich (director de Misa Dominical) y publicado en el semanario 3devuit el día 22 de marzo de 2020.

Una Cuaresma muy especial

Per a l'entrada d'avui us deixem un article escrit per en Xavier Aymerich (director de Missa Dominical) i publicat al setmanari penedesenc 3devuit el dia 22 de març de 2020.

Una Quaresma ben especial