La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

La Immaculada

Diumenge 8 de desembre de 2019

Hi ha una pregunta que he fet a Déu repetides vegades, una pregunta que em puja als llavis quan constato els incomptables sofriments que hi ha en aquest món. Senyor - li he dit – per què no feu quelcom per a remeiar tants mals?

El Senyor sempre m’ha contestat el mateix: Amic meu, jo ja he fet quelcom: t’he fet a tu.

 

8 de desembre: Immaculada Concepció de Maria (Solemnitat)

 

Pregària d’aplec:

Preguem. Senyor, Pare nostre, vós heu preparat Maria de Natzaret per a ser Mare del vostre Fill alliberant-la del pecat des del moment de la seva concepció,

i heu fet d’ella un signe lluminós de la netedat i la puresa de cor.

Us demanem que també nosaltres ens allunyem sempre del pecat i del mal, i desitgem de viure el vostre projecte d’amor tal com ella el va viure,

Amb la solemnitat de Jesucrist, rei de tot el món –i les fèries que la segueixen– es clou l’any litúrgic en el nostre ritu romà, enguany el diumenge 24 de novembre. Amb les I Vespres del diumenge següent –1 de desembre–, comença l’any litúrgic 2019-2020 amb la celebració del I Diumenge d’Advent. Propers territorialment al ritu romà trobem vigents altres dos ritus que hi conviuen: l’hispano-mossàrab (diòcesis espanyoles) i l’ambrosià (arxidiòcesi de Milà i diòcesis de Lugano, Bergamo i Novara). Ambdós tenen un Advent de sis setmanes, a diferència de les quatre setmanes romanes.

Audiència General 4 de desembre 2019

Catequesi sobre els Fets dels Apòstols

Estimats germans i germanes, bon dia!

Si hace tiempo seguís este blog, ya sabréis que últimamente estamos repasando las diferentes partes de la misa, y sabréis también que en esta ocasión deberíamos hablar de la comunión, momento muy importante de la celebración.

Sin embargo, hemos decidido hacer una parada en este recorrido y hablar de un grupo de personas que, en colaboración con los párrocos, trabajan para que toda persona que participe en una celebración pueda vivir un encuentro con Jesús. Nos referimos a los equipos de liturgia de las parroquias.

Equipos de liturgia: hacer celebraciones significativas

Si fa temps que seguiu aquest blog, ja haureu vist que últimament estem repassant les diferents parts de la missa, i ja sabeu que en aquesta ocasió tocaria parlar de la comunió, punt molt important de la celebració.

Però hem decidit fer una parada en aquest recorregut i parlar d’un grup de persones que, conjuntament amb els rectors, treballen perquè tothom que participi d’una celebració pugui viure una trobada amb Jesús. Ens referim als equips de litúrgia de les parròquies.

Equips de litúrgia: fer celebracions significatives