Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.
 
11 setembre “Penetrar les teves paraules dóna llum i enteniment als més senzills” (Sl 119,130)
 
12 setembre “ Que la teva promesa guiï els meus passos, que jo no sigui mai esclau de males arts. Allibera'm dels homes que oprimeixen, que pugui guardar els teus preceptes.
Fes veure al teu servent la claror de la teva mirada, fes que el teu servent aprengui els teus decrets” (Sl 119, 133-135)
 
13 setembre “Encara no és de dia i ja vinc a implorar-te confiant en les teves paraules. Abans d'hora es desvetllen els meus ulls per considerar les teves promeses”. (Sl 119.147-148)
 
14 setembre “Tu que m'estimes, escolta el meu clam; dóna'm la vida, Senyor, com vas decidir. Tinc a prop uns homes malèvols, que estan lluny de la teva Llei. Tu, Senyor, ets a prop meu  i es mantenen ferms els teus manaments” (Sl 119,149-151)
 
15 setembre “La teva paraula neix de la veritat, són justes i eternes les teves decisions” (Sl 119-160)
 
16 setembre “Que el meu clam arribi fins a tu, Senyor, dóna'm seny com vas prometre; deixa entrar al teu davant la meva súplica; tal com vas prometre, allibera'm (Sl 119,169-170)
 
17 setembre “Fins quan, Senyor, em tindràs en l'oblit? Fins quan m'amagaràs la mirada?  Fins quan portaré dintre meu tants neguits, tantes penes tot el dia dins el cor? Fins quan l'enemic triomfarà contra mi? (Sl 12,2-3)