Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Obra Social 'la Caixa') Imagineu que esteu a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Els líders mundials s’han reunit per discutir les diferents propostes per aconseguir un món millor. I arriba el vostre torn. Quines propostes farieu? Pujar al podi de les Nacions Unides i transmetre idees creatives i transformadores que seran escoltades és possible a la nova exposició interactiva de CaixaForum Barcelona, MY World. Reptes per un món millor.

Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides, l’exposició dóna a conèixer els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que van pactar el setembre del 2015 els líders mundials a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Ara, a través d’aquesta mostra, es presenten en primícia a Espanya.

A través d’aquesta exposició es poden conèixer de primera mà les fites que s’han aconseguit fins ara i també els reptes marcats entre tots per assolir un món millor.

L’exposició s’ha inaugurat aquest dijous amb la presentació en primícia a Espanya dels 17 ODS. Ha estat un acte presidit pel director de la Campanya del Mil·lenni de Nacions Unides, Mitchell Toomey, i la directora de Programes Internacionals de l’Obra Social ”la Caixa”, Ariadna Bardolet.

Com ha indicat Mitchell Toomey, «donar a conèixer els ODS i facilitar la implicació ciutadana en la seva consecució és el primer pas per a l’èxit d’aquesta nova agenda. I és també l’objectiu de l’exposició MY World. Reptes per un món millor; una iniciativa pionera que fa servir les noves tecnologies per transmetre la dimensió humana de l’agenda global».

Més que una exposició

El 2013, les Nacions Unides van posar en marxa una enquesta global, MY World, per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre els reptes als quals s’enfronta la humanitat. Amb la participació de més de 8 milions de persones de 194 països, el procés va culminar el 25 de setembre passat, quan els líders mundials, reunits a la seu de les Nacions Unides a Nova York, van acordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquesta nova agenda consta de 17 objectius i 169 fites, que s’han d’haver assolit l’any 2030.

La mostra s’ha plantejat amb una museografia participativa i experiencial que inclou, per exemple, un mòdul interactiu, el podi de les Nacions Unides, on el visitant pot gravar missatges i escoltar els d’altres visitants.

També hi ha un instal·lació d’àudio envoltant, amb veus en diferents idiomes de testimonis de més de 30 països, tant en desenvolupament com desenvolupats, que plantegen necessitats i reptes i una instal·lació hologràfica amb declaracions de personatges públics que expliquen perquè és necessari que tots ens involucrem en aquests objectius globals.

L’enquesta MY World és una iniciativa dissenyada i promoguda per la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides, a la qual s’han sumat més de 1.000 socis de tot el món, incloent-hi organitzacions de la societat civil, entitats acadèmiques, empreses, think tanks, xarxes de joventut, voluntaris, entre d’altres. L’enquesta es va llançar el gener del 2013 i continua activa.

Els 17 ODS acordats en la nova agenda 2015-2030 neixen de les prioritats que els participants han considerat més importants per a ells i les seves famílies. Els resultats de l’enquesta estan disponibles al web http://data.myworld2015.org.

Acceso a Youtube para Visualizar

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.