Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Escric quan ja ha començat l’acte de beatificació de Josep Samsó a la Basílica de Santa Maria de Mataró. M'ha fet una certa impressió arribar en tren a Mataró en la mateixa estació on el van capturar el 1936. Com sempre, he acabat trobant una processó improvitzada de capellans enfilant cap a l’Església pertinent. És la millor manera de no perdre's. 

Com era d’esperar tot a punt. El millor de Mataró ens ho han tret en la sala de premsa. Tot els mitjans necessaris, seguir la cerimònia, llegir les intervencions de prefecte de les Causes del Sants i del cardenal arquebisbe de Barcelona que ens han passat, i anar penjant-ho al portal.  
 
Els barcelonins que no hi havíem estat mai, ens trobem d’una basílica de considerables dimensions i aparentment tot en ordre. Les especulacions sobre manifestacions a la porta de la basílica un bluf mentre mossèn Barbarà anima l’assaig de cants i ensenya els nous goigs que ha composat per la cerimònia: “Per aprendre la doctrina de l’amor i del perdó, sou lliçó que ens il·lumina, el beat Josep Samsó”.