Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Des d’aquest mateix portal hem pogut comprovat l’èxit en la difusió de les reflexions i propostes de la benedictina Teresa Forcades sobre la Grip A. El vídeo ha estat vist per milers de persones i el diari Avui se’n fa ressò aquest dilluns al matí. Un fenomen. Un èxit. Valenta.

Però jo m’he fixat en una altra cosa. Qualsevol opció de vida exigeix algunes renúncies. Deixes unes coses, i en guanyes unes altres. I penso que en el cas de Teresa Forcades -que hagués pogut desenvolupar la seva carrera professional com a metge sense cap necessitat d’entrar en un monestir- amb la seva opció per la vida religiosa va guanyar llibertat. El què diu ara, potser si n’hi depengués el sou, qui sap si ho podria dir. O si no fos una monja benedictina, vés a saber també què pensaríem sobre a quins interessos respon el seu discurs. Llibertat evangèlica.

Segur que ha renunciat a altres coses. Però haver guanyat aquesta llibertat és un regal per a tots. Això ja es va posar en evidència en un Quadern de Cristianisme i Justícia també molt comentat sobre les farmacèutiques. A més de ser lliure, també cal parlar amb coneixement de causa. Diumenge a la nit ho podíem veure en la reemissió d’un reportatge de Documentos TV.

El fenomen no és l’èxit. És la llibertat de Teresa Forcades.