Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El Casal Loiola engega el curs aquest proper cap de setmana, reprenent també les eucaristies. Aquest curs cal destacar el relleu que s'ha fet del Coordinador del Casal, en Xavier Casanovas, que ha estat confiat a Eugenia Alsina Cerdà, antiga alumna de S. Ignasi de Sarrià. Dra. per ESADE. Llic. Adm. i Dir. d’Empreses (I.Q.S.) i Dipl. en Ciències Religioses. (ISCREB). l'Eugenia va estar  uns anys a la CVX Berchmans i després va passar al CVX Fòrum Joves. És membre de Cristianisme i Justícia. Ha treballat en el món de l’empresa i acadèmic.

També cal tenir en compte l'augment de cursos que s'oferten pèls matins i la consolidació dels espais de pastoral juvenil com els Joves i Universitaris Loiola o el Centre d'Esplai CIM.
 
Els matins al Casal Loiola

Tertúlies d’actualitat - amb Lluís Flaquer - Espai per a la tertúlia sobre els temes més actuals que diària-ment ens arriben pels mitjans de comunicació, per entendre què és el que passa al món i dotar-nos d’opinió.
 
Dimarts de 12h-13.30h,
un cop al mes, d’octubre a juny

Acostant cultures - amb MigraStudium - Escoltant testimonis convidats proposem un acostament de cultures i realitats diferents, complementant-los amb un breu documental per incitar a fer preguntes i al diàleg.
 
Dimecres de 10.30h-12h,
un cop al mes, d’octubre a juny

Transmissió de la fe als infants - amb Francesc Roma sj - Taller dedicat especialment a catequistes sobre l’educació en la fe. És un taller obert també per a pares, mares, avis i avies que vulguin aprendre a transmetre la fe als més petits.
 
Dimarts de 10.30h a 12h,
del 26 d’octubre al 30 de nov.

Reiki - amb Milós Gonzàlez - Conèixer aquesta antiga ciència basada en la connexió de les energies i canalització a través de les mans, que pot ajudar-nos en tot tipus de problemes, ja siguin físics o emocionals.
 
 
Dimarts d’11h a 12.30h,
del 19 d’octubre al 7 de desembre

Taller de pregària - amb Francesc Peris, sj i Asun Puche - Especialment per a joves o que tracten amb joves, el taller ofereix eines corporals i psicològiques per a progressar en la vida espiritual, mitjançant exercicis d’alliberament per pregar amb l’ajuda del cos i en l’observació de les emocions.
 
Dimarts de 12h a 13.30h,
del 19 d’octubre al 7 de desembre.

Ioga amb Alfons Sequeira - Harmonitzar cos, ment i esperit; la relaxació i escolta del cos col·labora en la millora de la concentració, relaxació i forma física.
 
 
 
 
Dimecres d’11h a 12h,
del 13 d’octubre a l’1 de desembre

Entendre’s amb els ordinadors - Iniciació a la informàtica per aprendre a fer servir l’ordinador i navegar per Internet. No requereix cap coneixement previ.
 
 
 
Dijous de 10h a 11.30,
del 14 d’octubre al 2 de desembre

Introducció a la filosofia amb Anna Ortín  - Sense necessitat de coneixements previs, per tots aquells que tinguin curiositat per la història del pensament. Recorregut general per les etapes i principals autors de la filosofia occidental, incitant al diàleg i la reflexió.
Dijous d’11h a 12.30,
del 13 d’octubre al 2 de desembre

El teu temps amb música amb Francesc Padrosa sj - Un espai tranquil per a dedicar-se a un mateix acompanyat per música clàssica. L’escolta de l’audició, amb una breu introducció teòrica, és ideal per la interiorització, lectura o altres activitats que acompanyin la dedicació a un mateix.
Dijous d’11.30h a 13.30h,
del 14 d’octubre al 2 de desembre

 

 
Matins: Es demana inscripció prèvia i una aportació econòmica voluntària entre 40-60€ per
despeses de la casa en funció de les possibilitats del participant.
 
Tardes al Casal Loiola
 

Només podem confiar en un Déu que no existeix: una intro-ducció a la visió creient de l’existència amb Josep Cobo - En quins termes encara és possible donar raó de la pròpia Fe? És possible confessar que el Crucificat és Déu i no semblar un fanàtic? Podem esperar honestament la “resurrecció dels morts”? Organitzat per Joves Loiola, dirigit a joves i universitaris. Entrada lliure.
 
 
 
 
 
Dijous 28 octubre, 4, 11
i 18 de novembre de 21h a 22.30h

Xerrades 20 anys del Casal Loiola
 
Educació de la intel·ligència espiritual amb Dr. Francesc Torralba - Conferència, dins del cicle de xerrades pels 20 anys del Casal, amb el Dr. Francesc Torralba Rosselló, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull.
 
3 de novembre a les 21h
 
La vocació cristiana - Conferència, dins del cicle de xerrades pels 20 anys del Casal, organitzada per Universitaris Loiola.
 
24 de novembre a les 21h

Dansa Contemplativa amb Jordi Martí i Laia de Ahumada - Pregària des de l’expressió corporal. Obert a tothom sense necessitat de coneixement previ. Són sessions independents. Aportació voluntària.
 
 
Dimecres de 19.30 a 21h.
6 d’oct., 3 de nov., 1 de des.

“Ser, jugar i viure per servir” amb Marco Rosales - Viatge a través del descobriment de nosaltres mateixos, de les nostres emocions, de la convivència grupal per connectar des del cor i poder servir amb llibertat, mitjançant risoteràpia.
 
Dimarts 19, 26 d’oct. i
1, 9 de nov. de 19.30h a 21h

Meditació trascendental amb Enric Seguí sj - Integració de la persona a través de la relaxació profunda
 
 Dimecres a les 19h, 10 novembre,
15 desembre, 12 gener, 9 febrer,
16 març, 6 abril i 11 maig.

Hatha Ioga amb Alfons Sequeira  
 
 
 
Dijous de 20h a 21h,
8 sessions al trimestre (cal inscripció)

Seminari vivencial amb Lluïsa Geronès - Una aproximació al mon dels immigrants
 
                                                    Dijous a 2/4 de 22h a 2/4 de 24h                            21 d’octubre, 2 i 18 de novembre.  
Col·laboració econòmica  15 €.

CPM-CAPM Servei de preparació al matrimoni per parelles.
 
Dimecres a les 21.30,
del 13 d’octubre a l’1 de desembre

 
Durant tot l’any
 

Eines ignasianes per viure el dia a dia - Francesc Padrosa sj i Jesús Renau sj - Els consiliaris del Casal han elaborat un itinerari per a grups i comunitats de 5 sessions per conèixer a fons l’espiritualitat ignasiana i com aquesta ens pot ajudar a viure el dia a dia. 

Oasis a la ciutat - De dilluns a divendres de les 19h a 21h - Espai diari obert i adequat amb música de fons i un petit text, per a que hi passis quan vulguis i l’estona que vulguis.