Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Recensió Quadern 169 de Cristianisme i Justícia
EN PARTIR EL PA: NOTES PER A UNA TEOLOGIA POLÍTICA DE LES MIGRACIONS
 
Daniel Izuzquiza sj.
 
 
quadern169Un Quadern que crida l'atenció per la seva pretensió arriscada i poc corrent: enllaçar arguments teològics, socials i polítics.
 
Avisa que alguns lectors no es sentiran còmodes ja que hi ha dues lògiques que a la vida real gairebé ningú unim i són ben necessàries perquè la fe i la justícia no estiguin en total divorci.
 
L'enfocament teològic amb el qual comença, se centra en el relat de l'eucaristia, i en ella va encaixant els nivells que analitza: els drets individuals: dignitat de la persona, els drets culturals i socioeconòmics: la construcció d'un marc de convivència, i els drets polítics, com a expressió de la ciutadania.
 
Estem molt lluny de valorar la persona en tota la seva dignitat. Així es posa de relleu en les situacions següents: la Llei d'estrangeria, la discriminació del món del treball, les dificultats del món de la migració.
 
El repartir, el partir, el distribuir la riquesa seria donar-li sentit al gest dels cristians de partir el pa, arrelat en la tradició més profunda.
 
Aquest plantejament el desenvolupa amb habilitat i amb rigor. Hi ha temes de gran interès per lo actuals i ben tractats. És un Quadern que "trenca els murs que no són naturals, sinó artificials, que no són fixos sinó canviants, que no són eterns sinó caducs."
 
El podeu trobar on-line aquí