Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Càritas Diocesana, Cristianisme i Justícia i la Fundació Arrels organitzen el Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social que es farà els dies 26 d’octubre, 30 de novembre de 2010 i el 18 de gener de 2011 al cinema Alexandra, de Barcelona, en sessió de nit. En cada sessió es projectarà la pel·lícula programada i hi haurà una taula rodona on intervindrà el director de la pel·lícula i una persona experta en el tema tractat.

Aquest “Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social” s’emmarca dins les activitats de l’Any Europeu de lluita contra la pobresa i l’exclusió i s’adreça a totes aquelles persones preocupades per la creixent situació de pobresa, exclusió i marginalitat social a les nostres ciutats, que volen reflexionar sobre les causes estructurals que les provoquen i la situació de les persones afectades.

Programació:

26 d’octubre 2010: “La vida després...”, film documental d’Àlex Garcia que narra la vida al llarg de quatre anys de Yoro, Isaac i Yussif, africans que van formar part del col·lectiu d’immigrants que visqueren a les desaparegudes casernes de Sant Andreu a Barcelona.

El diàleg serà amb Alex García, director del documental, i Juana Martín, treballadora social i cap del Programa de Migració de Càritas.

30 de novembre 2010 : Projecció de “La sombra del sol”, ficció dirigida per David Blanco en la que Claudio (Bruno Bergonzini), un indigent disminuït psíquic, arriba amb autobús a Barcelona on troba Pelé (Pep Cortés), un ex hippy xacrós que viu al carrer. Tenen una cosa en comú: estimen la vida. Junts començaran una especial amistat preparant un espectacle de carrer d'ombres xineses. Altres captaires acompanyaran
els protagonistes en la seva extraordinària aventura.

La taula de diàleg comptarà amb David Blanco, director del film, i Salvador Busquets, llicenciat en ciències econòmiques i director d’Arrels Fundació.

18 de gener 2011: Última sessió del cicle amb “Endeutats. Sobre la teranyina”,
un documental de Ferran Vidal realitzat en coproducció entre Debitas, la Fundació Quepo i l’AICEC-ADICAE. Al film, a través del seguiment de quatre famílies de diferent nivell de renda i procedència, descobrim com el sobre endeutament afecta les seves vides. Especialistes de diferents àmbits analitzaran els factors que han conduït a aquesta situació i aportaran la seva visió sobre les vies legals, polítiques i socials, necessàries per
abordar aquest greu problema.

El diàleg serà amb Ferran Vidal, director del documental, i Carlos Losada, doctor en ciències empresarials, ex director d’ESADE i membre de Cristianisme i Justícia.

Totes les projeccions del “Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social” tindran lloc al Cinema Alexandra (Rambla Catalunya, 90), cedit gratuïtament.

Per assistir a les projeccions cal reserva prèvia a activitats@caritasbcn.org. Cada sessió té un preu simbòlic de 2€ que serviran per cobrir les despeses d’organització i drets.

Més informació al BLOG:http://ciclepobresa.wordpress.com/ i a FACEBOOK: http://www.facebook.com/pages/Cicle-
de-cinema-sobre-pobresa-i-exclusio-social/163876000295990?v=wall&ref=sgm