Discurs del papa Francesc a la Trobada amb els Joves

Santuari Nacional de Maipú (Xile) Dimecres, 17 de gener de 2018

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

ABSÈNCIA I BUIDOR

            Assolir una certa quietud personal, almenys durant un breu temps diari, és una bona teràpia i pot obrir una finestra a l’aire net de l’espiritualitat.

            El Pep, mentre anem caminant Rambla amunt, em diu: “Des de fa unes setmanes, havent dinat miro de fer un buidament de tot: idees, angoixes, sentiments i pors. Algunes vegades fins dormo una mica. M’ajuda molt, aquesta estona de res de res.”

Diumenge III de durant l’any. Cicle B

Barcelona,21 de gener de 2018

 

“Convertiu-vos perquè està a prop el Regne de Déu.”

Em pregunto què poden dir-li aquestes paraules a un home o a una dona dels nostres dies i el nostre temps, víctimes de l’atur, de la malaltia i amb les butxaques buides.

A ningú ens atrau escoltar una crida a la conversió.

(Janusz Korczak)

Seguint amb els aspectes no realitzats del projecte de reforma de l'església del Col·legi Lestonnac de Barcelona (CL1, CL2), passem a tractar la darrera idea no realitzada: fer una sagristia oberta.

Seguint amb els aspectes no realitzats del projecte de reforma de l'església del Col·legi Lestonnac de Barcelona (CL1, CL2), passem a tractar la darrera idea no realitzada: fer una sagristia oberta.

Leemos en el evangelio de este domingo un pequeño sumario sobre los inicios de la actividad de Jesús y la llamada de los primeros discípulos (Mc 1,14-20). "Después que Juan fuese encarcelado", es una indicación de tipo temporal, "y se marchó a Galilea" otra de tipo local. El evento Jesús no es un acontecimiento inconcreto, imaginario, etéreo; tiene una concreción real, se inserta de lleno en la historia, en un tiempo y en un lugar bien determinados.

Llegim a l'evangeli d'aquest diumenge un petit sumari sobre els inicis de l'activitat de Jesús i la crida dels primers deixebles (Mc 1,14-20). "Desprès d'haver estat empresonat Joan", és una indicació de tipus temporal, "i es presentà a Galilea" una altre de tipus local. L'esdeveniment Jesús no és un esdeveniment inconcret, imaginari, eteri; té una concreció real, s'insereix de ple en la història, en un temps i en un lloc ben determinats.