Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

El Papa Francesc s'ha inspirat en l'homilia en la primera lectura – es tracta de la segona carta de sant Pau als Corintis - posant l'accent en les característiques que han de tenir un pastor. El Pontífex ha trobat precisament en sant Paul la figura del "veritable pastor", que no abandona les seves ovelles, com faria "un mercenari". La primera qualitat, per tant ha indicat, és ser "apassionat". Apassionat "fins al punt de dir a la seva gent, al seu poble: 'la gelosia que tinc per vosaltres no és meva, és de Déu’. “És divinament gelós”, ha comentat el Papa.

El Francisco ha inspirado en la homilía en la primera lectura - se trata de la segunda carta de San Pablo a los Corintios - haciendo hincapié en las características que deben tener un pastor. El Pontífice ha encontrado precisamente en San Paul la figura del "verdadero pastor", que no abandona a sus ovejas, como haría "un mercenario". La primera calidad, por lo tanto ha indicado, es ser "apasionado". Apasionado "hasta el punto de decir a su gente, a su pueblo: 'celos que tengo para vosotros no es mía, es de Dios'." Es divinamente celoso ", comentó el Papa.

Continuamos este domingo la lectura del evangelio de Mateo, tal como corresponde al ciclo A. El texto que hoy compete (10,26-33) forma parte del discurso misionero (9,36-10,42), y es el segundo los cinco grandes discursos esparcidos por todo el evangelio: sermón de la montaña (5-7); discurso misionero; de las parábolas (13,1-52); sobre la iglesia (18,1-35) y sobre los últimos tiempos (25,31-46). El discurso es una respuesta a la necesidad de que las ovejas tengan pastor (9,36), a la falta de segadores (9,37) y al rezo para que Dios los envíe  (9,38).

Continuem aquest diumenge la lectura de l'evangeli de Mateu, tal com correspon al cicle A. El text que avui pertoca (10,26-33) forma part del discurs missioner (9,36-10,42), i és el segon dels cinc grans discursos escampats per tot l'evangeli: sermó de la muntanya (5-7); discurs missioner; de les paràboles (13,1-52); sobre l'església (18,1-35) i sobre els darrers temps (25,31-46). El discurs és una resposta a la necessitat que les ovelles tinguin pastor (9,36), a la manca de segadors (9,37) i al prec perquè Déu n'enviï més (9,38).

Continuamos este domingo la lectura del evangelio de Mateo, tal como corresponde al ciclo A. El texto que hoy corresponde (10,26-33) forma parte del discurso misionero (9,36-10,42), y es el segundo los cinco grandes discursos esparcidos por todo el evangelio: sermón de la montaña (5-7); discurso misionero; de las parábolas (13,1-52); sobre la iglesia (18,1-35) y sobre los últimos tiempos (25,31-46). El discurso es una respuesta a la necesidad de que las ovejas tengan pastor (9,36), a la falta de segadores (9,37) y en el rezo para que Dios envíe más (9,38).

(Fra Josep Manuel Vallejo) El text tan bell del poema de la Creació a Gènesi 1, a mesura que Déu va creant els éssers i ordenant les criatures  va dient: “I Déu veié que era bo”. I quan arriba a la creació de l’home i la dona, diu: “I Déu veié que era molt bo, que era bo de debò”.

Audiència General 21 de juny 2017

L’Esperança cristiana

27. Els Sants, testimonis i companys d’Esperança

Estimats germans i germanes, bon dia!

França sempre ha estat un lloc de referència per a l'estudi i la relació entre l'art i la teologia. Com a mostra us proposo la visualització d'aquest programa que es va emetre el 7 de maig de 2017 a la televisió catòlica francesa. A sota teniu una breu condensació: