Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Ignasi Flores situa la seva obra, la narració bíblica de la història de Jonàs en una versió en còmic, en el marc del seu treball d’animador al MIJAC, el moviment infantil d'acció catòlicia on participa fa anys. Així ho va explicar aquest dimarts en la presentació de Jonàs, vés a Ninive a la sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret.

Professor de plàstica i cristià, Ignacio Flores va explicar les diferents etapes de creació de la seva obra: des de el Perú, on llegint Gustavo Gutiérrez va trobar una referència a Jonàs que, en tornar a Barcelona va llegir i el va fascinar, passant per una Assemblea del MIJAC, on va trobar el model pel seu personatge, fins que, finalment,  diverses persones l’han animat a acabar la seva obra.  Va destacar que el va captivar la humanitat del personatge.

Jaume Fontbona, president del CPL, editor del llibre, va presentar l’acte. Va intervenir Agustí Borrell, professor de Bíblia i membre de l’Associació Bíblica de Catalunya. Borrell va destacant sobretot la importància de posar a l’abast de tothom la Paraula de Déu. Una Paraula necessitada de ser adaptada al llenguatge i les formes d’avui, i en va destacar com el llibre presentat és plàsticament visual, té un llenguatge senzill, actualitzat i comprensible avui, alhora que és fidel al relat bíblic.

El llibre de Jonàs, va dir Borrell, és una creació literària que presenta valors ben actuals, com el perdó i l’universalisme, destacant com la publicació és un material atractiu per a mestres, catequistes, infants… i també per a gent gran.

Finalment, Joan Ramon Marín, professor de Bíblia, i consiliari de la JOC -que va ser el model que inspirà l’autor- va situar el context del llibre profètic i va presentar tres qüestions que planteja el llibre, i ell creu d’actualitat: en tota època de crisis es presenta una doble possibilitat vital, de tancament o d’apertura; la complexitat de la recepció i transmissió del missatge de Déu; i la distinció entre una fe (només) teòrica i una fe experiencial. Una sala plena, majoritàriament de públic jove, va agrair l’acte i l’obra presentada.