Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dimecres es va celebrar el lliurament de les Medalles d’Honor de la Ciutat de Barcelona al Saló de Cent. Entre els 25 distingits hi ha els Caputxins de Pompeia i la parròquia de Sant Francesc de Sales.

A la comunitat cristiana dels Caputxins de Pompeia se’ls reconeix, en ocasió del centenari del convent-santuari, com a “centre religiós destacat per la seva vocació de servei a la societat, concretada en una àmplia activitat social, cultural, assistencial, formativa i de lleure”. En el cas de la parròquia de Sant Francesc de Sales, es premia, en ocasió dels 125 anys de la inauguració del temple del Passeig de Sant Joan,”un dels edificis més originals i atractius de Barcelona, obra destacada de l’arquitecte Joan Martorell”.

Les Medalles d’Honor reconeixen a aquelles persones i entitats els mèrits en els àmbits de l’ensenyament i l’educació, les arts i la cultura, l’esport i el lleure, la promoció social i econòmica, la millora de l’entorn o de les condicions de vida. Un màxim de 5 medalles s’atorguen a proposta del Consell Plenari, i un màxim de dos per cada districtes de la ciutat.

Entre les 25 medalles d’aquest any també hi ha el Centre Sant Pere Apòstol, pel seu compromís amb la promoció de l’associacionisme als barris de Sant Pere i Santa Caterina; l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) en el seu vintè aniversari, el Centre d’Acollida Assís,  pel treball assistencial realitzat en favor de les persones sense llar; i la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío de Barcelona, per la tasca de conservació i difusió de les tradicions relacionades amb la cultura mariana.