Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galería de imágenes

(Eloi Aran / CR) Famílies nombroses, joves de diferents escoles i moviments, religioses, i força gent vinguda d’altres llocs de la península i capellans amb sotana s’han aplegat a la plaça de la catedral per donar la benvinguda a Benet XVI. La majoria dels participants de l’acte duien banderes vaticanes i també espelmes, tot i que també hi ha hagut diferents rareses o grups que estaven molt interessats en la seva pròpia visibilitat mentre els megàfons de mà anaven animant els diferents sectors que s’hi ha aplegat.

Era una rebuda fora del programa de la visita i per un moment hi ha hagut una translació de l’esperit propi dels camps de futbol. Per posar un exemple, s’ha passat de cantar el “Força Barça” a traduir-lo per “Visca el Papa”. L’ambient s’ha anat animant a mesura que s’atansava la comitiva papal que la gent seguia per ràdio. Com a nota curiosa, un nen, al veure passar l’helicòpter just abans de l’arribada papal, li diu a la seva mare “Mira mamà, el nen Jesús ve volant”.

L’arribada de Benet XVI s’ha produït molt de pressa i quasi no hi ha hagut temps de reaccionar mentre la gent es preguntava en quin dels cotxes que havia passat anava el Papa. Finalment el Sant Pare ha sortit al balcó del Palau Episcopal per beneir la gent aplegada juntament amb l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach, però malauradament no s’ha pogut sentir gaire cosa del que es deia. L’arquebisbe ha convidat a la gent a deixar descansar el papa abans i després que el papa els impartís la benedicció i retirés per sopar i dormir.

No s’han donat gaire detalls sobre l’allotjament de Benet XVI al Palau Episcopal. Una de les poques coses que se s’ha és que només es trobarà un diari a l’habitació, el suplement especial que s’ha encartat avui a la premsa de Barcelona del setmanari de l’arquebisbat, Catalunya Cristiana.