Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Les administracions públiques catalanes van fer públiques ahir les dades dels costos que assumeixen per la visita de Benet XVI a Barcelona. Les administracions públiques ho justifiquen aquests costos com “els necessaris per garantir el correcte funcionament de la ciutat i la projecció internacional que suposa una visita d’aquesta rellevància”.

El pressupost previst és de 720.000 euros. D’aquests, 350.000 es destinaran al Centre Internacional de Premsa que s’instal·larà a les Drassanes per atendre als més de 2.000 periodistes acreditats. Aquest cost l’assumirà amb 250.000 euros la Generalitat i amb 100.000 la Diputació de Barcelona.
 
Els altres 370.000 euros es destinaran a l’adequació dels carrers afectats per la visita (tanques, lavabos públics...) i el reforç del centre de coordinació d’emergència, per atendre a la concentració de gent que sortirà al carrer. També inclou la informació als ciutadans sobre l’afectació de mobilitat que representarà la visita. Segons l’administració, les costos de seguretat, neteja i atenció sanitària es cobriran amb els pressupostos ordinaris, de manera semblant a altres actes que es fan habitualment a la ciutat i que afecten a la circulació o que suposen una mobilització nombrosa de persones.