Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dimecres al matí la Santa Seu ha fet pública la llista de nous cardenals escollits per Benet XVI. Són 24, dels quals 20 són menors de 80 anys i, per tant, podrien participar en un futur conclave.

La llista està formada principalment per càrrecs vaticans que s’han renovat recentment. Entre ells, els prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants (Amato), del Clergat (Piacenza), i del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica (Burke); els presidents dels consells pontificis de la Cultura (Ravasi), de la Unitat dels Cristians (Koch), i de “Cor Unum” (Sarah); i el president de la prefectura d’Afers Econòmics (De Paolis), que és també el delegat imposat pel Vaticà als Legionaris de Crist.

De la llista també destaca un nou cardenal espanyol, tot i que major de 80 anys, l’arquebisbe emèrit castrense Manuel Estepa. Alhora, hi ha nous cardenal dels cinc continents: el patriarca copte d’Egipte, dos africans (Zàmbia i la República Democràtica del Congo), dos sudamèricans (Equador i Brasil), un nordamericà (EUA), un asiàtic (Sri Lanka), i d’Europa l’arquebisbe de Warszawa (Polònia) i Munich (Alemanya).