Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Com han fet altres diòcesis d’Espanya, la Delegació de Pastoral Obrera de Barcelona amb altres moviments cristians han fet públic el seu suport a la vaga general del 29 d’octubre. Els responsables de la pastoral obrera de Barcelona han convidat a les parròquies a llegir un manifest al final de les misses d’aquest cap de setmana. També la Delegació de Pastoral Obrera del bisbat de Terrassa anuncia el suport a la vaga en el seu bloc.

“Farem vaga com a treballadors: amb esperança, en comunió i per solidaritat”, així encapçalen el manifest al qual també donen suport moviments catòlics obrers com l’ACO (Acció Catòlica Obrera), la GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica), la JOC (Joventut Obrera Cristiana), el MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica), i el col·lectiu de capellans obrers i religiosos i religioses en barris.

El document crítica les mesures de la reforma laboral i denuncia que la causa de la crisi no està en “les mesures socials o les condicions laborals”. Per això, remarca els principis de la doctrina social de l’Església que contemplen “la prioritat de la persona respecte l’economia, del treball respecte al capital, del bé comú, de la destinació universal dels bens i de la solidaritat”.

El text conclou que la vaga ha des servir per aturar “la carrera de pèrdua de drets socials i laborals, units a la resta de treballadors i treballadores del món” i “humanitzar l’economia i la política”.