Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dissabte se celebra a Barcelona el desè aniversari de la fundació de la Iniciativa de les Religions Unides (IRU). La iniciativa és una de les principals organitzacions internacionals de diàleg interreligiós que a Catalunya promou l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. L’any 2000 es va presentar a Barcelona amb un acte al World Trade Center amb representats de diverses religions i institucions civils i una conferència de Raimon Panikkar.

L’acte de celebració es farà aquest el dissabte 25 de setembre, a les 18.00 hores, a la Llibreria Bertran de Barcelona. Comptarà amb la presència de representants europeus de la IRU, d’una ponència a càrrec de Fèlix Martí, de diversos testimonis breus de persones implicades en el diàleg interreligiós i de l’actuació de la Coral Interreligiosa per la Pau, sota la direcció de Josep M. Gironell.
 
La Iniciativa de les Religions Unides és una xarxa mundial que es dedica a promoure una cooperació interreligiosa quotidiana i sostenible, que acabi amb la violència per motius religiosos, i que creï cultures de pau, de justícia.
 
Després de 10 anys d’existència, la Iniciativa de les Religions Unides, de la qual l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós n’és membre fundador, és ara la principal organització internacional de diàleg interreligiós de base, i agrupa gairebé 500 entitats de diàleg interreligiós arreu del món.