Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dimecres el bisbe de Solsona Jaume Traserra presenta a Barcelona “Escrits pastorals”. El llibre és un recull de totes les seves cartes pastorals, escrits pastorals i homilies.

Entre la selecció de textos, destaquen les cartes pastorals que publica anualment des del 2002, la darrera: “Jo sóc cristià”. És el que presentarà aquest dimecres als periodistes a la seu de la Conferència Episcopal Tarraconense. Traserra va presentar la seva renúncia com a bisbe de Solsona fa un any al complir els 75 anys i està pendent del seu relleu.

El pròleg del llibre és del periodista Francesc Cano, que va ser delegat de Comunicació de Solsona i actualment és el director de la revista Solc. En la presentació Cano recorda el 2001, quan es va fer públic el nomenament del Traserra a Solsona, “molts encara no entenien perquè un clergue de Barcelona amb cert aire britànic havia estat escollit per ocupar la plaça més rural de totes les possibles entre els bisbats de Catalunya”.

Cano també el descriu com “un intel·lectual de mirada desperta, un home curiós i crític, apassionat per l’estudi i dialogant i voluntariós amb la novetat. Traserra era el bisbe melòman, un home fascinat pels moviment de la batuta de Ricardo Muttti, enamorat de l’habilitat descriptiva de Thomas Mann, seduït pel preciosisme de la pintura de Meifren i observador incansable del mobiliari francès dels antiquaris de Barcelona”. Certament, no era un perfil de continuïtat amb el popular bisbe Antoni Deig.

Tot i això, Cano considera que “els escrits d’aquest llibre són un clar exercici de treball pastoral que, lluny de voler reivindicar la profunditat del seu saber, busquen acostar alguns dels grans temes del cristianisme del nostre temps a la seva comunitat diocesana”.