Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals – CR) La Setmana d’Oració per a la Unitat dels Cristians del proper any 2011 està basada en l’experiència de les esglésies cristianes de Jerusalem, avança el Consell Mundial d’Esglésies (CMI), òrgan que agrupa a la majoria d’esglésies cristianes de tradició protestant i ortodoxa.

Aquesta setmana d’oració se celebra del 18 al 25 de gener a l’hemisferi nord, i al voltant de Pentecosta a l’hemisferi sud. Durant aquests dies, cristians de diferents esglésies, denominacions i tradicions resen plegats en celebracions ecumèniques especials a favor de la unitat de les esglésies.
 
El lema de la Setmana d’Oració de 2011 és ‘Units en l’ensenyament dels apòstols, la comunió fraterna, la fracció del pa i l’oració’ i l’han elegit un grup de dirigents de diferents esglésies cristianes de Jesusalem a partir del verset 42 del capítol 2 dels Fets dels Apòstols, que descriu la primera comunitat cristiana d’aquesta manera: “Tots eren constants a escoltar l'ensenyament dels apòstols i a viure en comunió fraterna, a partir el pa i a assistir a les pregàries”.Segons el CMI, es tracta d’una “crida a la inspiració i a la oració, a reprendre els elements Essentials del a fe i a recordar els temps en els quals l’església encara era una”.
 
En declaracions a la pàgina web del CMI, el pastor Olav Fykse Tveit, secretari general del CMI, explica que la unitat de l’església que es cerca “no és una simple abstracció” i recorda que els cristians de Jerusalem descendeixen de “l’església mare de tots nosaltres”, ja que és en la capital d’Israel on va existir la primera comunitat cristiana.
“Al pregar per la pau i la justícia per tots els habitants de Terra Santa, confiem juntament amb ells en que Déu està sempre atent”, afegeix aquest pastor protestant.
Els materials per a la Setmana d’Oració els preparen conjuntament des de l’any 1968 representants de la Comissió de Fe i Consttiució del CMI i del Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians de l’Església Catòlica. Els materials s’editen en cinc idiomes i en breu estaran disponibles a la pàgina web del CMI.