Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) Com cada any, el bisbat de Girona ha publicat un fullet que conté la salutació del bisbe als turistes en set llengües: català, castellà, francès, anglès, alemany, italià i polonès. Se n’han editat 15.000 exemplars, que es distribueixen bàsicament a les parròquies i en alguns hotels de les zones més turístiques de la diòcesi.

El bisbe Francesc Pardo convida els visitants a descobrir “la nostra identitat, les nostres arrels profundament cristianes” i els desitja “que l’experiència del descans, de la bellesa, i la visita a les nostres esglésies sigui estímul per a la recerca de respostes a les grans preguntes de l’existència”. I afirma que la seva presència en les celebracions “ens encoratja i ens fa experimentar la dimensió catòlica a la nostra comunitat”.

El bisbe de Girona afirma que “avui continuem la missió per mitjà d’unes 400 comunitats parroquials, 200 preveres, alguns diaques, instituts de vida consagrada, moviments eclesials d’apostolat, i totes les accions de formació cristiana, de la celebració dels sagraments, dels serveis, posant l’accent en l’evangelització”. I diu, adreçant-se a cada turista: “A les parròquies trobaràs el que necessites per tenir cura de la teva vida cristiana durant aquests dies”.

Com altres anys, el diumenge 8 d’agost tindrà lloc a Roses la tradicional missa internacional oikoumene. Aquest any se celebrarà a la plaça de l’església i no pas al port, com en anys anteriors. La celebració començarà a les vuit del vespre. L’animació musical serà a càrrec de la coral Nova Llavor de Banyoles