Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El Monestir de Montserrat acull, des d’aquest dimecres fins al 9 de juliol, la primera Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil: Jornades sobre el Paisatge en la Literatura Infantil i Juvenil. L'organitza la Universitat de Vic, en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat i Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA). Està adreçada especialment a persones que, des de l’àmbit de l’ensenyament, la biblioteca infantil, la recerca o la motivació personal tinguin interès en l’aprofundiment d’aspectes del llibre infantil i juvenil. Aquesta primera edició se centra en el paisatge, entès com un element fonamental en la creació de l’entorn màgic i imaginatiu de tantes i tantes històries de totes les èpoques adreçades a infants i joves.

La conferència inaugural de les Jornades ha anat a càrrec del pare Josep Massot i Muntaner, monjo de Montserrat i director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, qui ha parlat de cinquanta anys de literatura infantil i juvenil a les Publicacions de l’Abadia de Montserrat. La segona ponència l’ha impartit la profesora de la Universitat de les Illes Balears Caterina Valriu, sobre Espais de meravella: els indrets de les rondalles i les llegendes, durant la qual ha tractat la vinculació dels espais amb els personatges, els arguments, la funcionalitat literària i l’imaginari col·lectiu.

Entre les ponències i tallers es tractaran temes com Fantàstics en el Cinema de Tim Burton, a càrrec d’Anna Palomo i Miquel Pérez; La recreació del paisatge en els àlbums, a càrrec de Teresa Duran; Ruta literària montserratina: de Sant Joan a Sant Jeroni, a càrrec de Ramon Pinyol; El paisatge es deixa dir: la llegenda com a reclam ecològic a l’escola, a càrrec de Carme Rubio i M. Carme Bernal, Paisatges sobre el paper: amb el blanc n’hi ha prou, a càrrec de Josep Maria Rius Ortigosa (Joma); Il·lustrar el paisatge, a càrrec de Montserrat Ginesta, Experiència escolar 1: La lectura compartida d‘àlbums il·lustrats. Imatges i paraules en la construcció del sentit, a càrrec de Vanesa Amat, Experiència escolar 2: Els infants i la literatura. Experiències que realitza la Casa-Museu Jacint Verdaguer amb les escoles, a càrrec de Maria Carme Torrents

Aquesta I Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil està adreçada a mestres i professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària, estudiants de l’àmbit educatiu, biblioteconomia i humanitats, i persones interessades en la temàtica.