Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Un cop s'acosta el final del curs escolar i amb les proves de la selectivitat ja acabades, és el moment de començar a escalfar els motors de les activitats d'estiu on cada any participen milers d'infants i joves catalans. Tot i que el tret de sortida no arribarà fins després del pont de Sant Joan, els equips de monitors i monitores realitzen una intensa feina de preparació i planificació de les activitats amb moltes setmanes d'antelació.

El passat dissabte 19 de juny, més de 200 joves que formen part dels equips de monitors/es i directors/es de les activitats d'estiu de la Fundació Pere Tarrés es van formar en riscos laborals, en educació en valors així com en pautes de responsabilitat i actuació. Els futurs equips també van aprofitar per treballar en grups i intercanviar experiències i idees.
 
Una opció de molts joves per treballar i formar-se a l'estiu
Exercir de monitor/a de colònies o casals durant l'estiu és una de les de opcions laborals estivals més estesa entre els joves catalans. Molts són monitors i monitores voluntaris dels centres d'esplai de la Fundació Pere Tarrés que treballen durant l'any en l'educació en el lleure i que durant l'estiu volen continuar la tasca que realitzen durant tot l'any. Altres han participat en anteriors campanyes d'activitats de vacances de la Fundació Pere Tarrés. I la resta són novells en aquest àmbit. En tot cas, comptar amb monitors i monitores formades és fonamental atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat. Trobades com la del passat dissabte són un exemple d'iniciativa per capacitar-los per a la funció educativa que hauran d'exercir durant l'estiu i per compartir experiències amb altres companys i companyes.