Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

En motiu de la clausura de l'Any Sacerdotal, el papa Benet XVI ha presidit aquest divendres al matí una missa a la plaça de Sant Pere del Vaticà. La homilia que ha pronunciat ha fet referència als casos d'abusos sexuals a menors que s'han fet públics durant els últims mesos i que en els mitjans de comunicació han tingut un gran ressò.

Per tots aquests fets, el papa, davant de més de 15.000 sacerdots que han assistit a la clausura, ha demanat perdó a Déu i a les víctimes dels abusos.
 
Durant aquest any sacerdotal, en concret, s'han conegut casos d'abusos comesos per capellans en països com Irlanda, Alemanya, Àustria, Itàlia, Holanda, Bèlgica i els Estats Units. Davant d'aquests fets, el papa ha destituit diversos bisbes.
 
Benet XVI s'ha referit d'aquesta manera als fets: "Precisament en aquest any d'alegria pel sagrament del sacerdoci, han sortit a la llum els pecats dels sacerdots, sobretot l'abús als petits, en el qual el sacerdoci, que porta a terme la sol·licitud de Déu pel bé de l'home, es converteix en el contrari. També nosaltres demanem perdó insistentment a Déu i a les persones afectades, mentre prometem que volem fer tot el possible perquè  un abús com aquest no torni a passar mai, que en l'admissió al ministeri sacerdotal i en la seva formació farem tot el possible per examinar l'autenticitat de la vocació, i volem acompanyar encara més els sacerdots en el seu camí, perquè el Senyor els protegeixi i els custodiï en les situacions doloroses i en els perills de la vida. Si l'Any Sacerdotal hagués estat una glorificació dels nostres èxits humans personals, hauria estat destruït per aquests fets. Però, per a nosaltres, es tractava precisament del contrari, de sentir-nos agraïts pel do de Déu, un do que es porta en «gerres de terrissa», i que una i altra vegada, a través de tota la debilitat humana, fa visible el seu amor al món. Així, considerem que ha passat com una tasca de purificació, un fet que ens acompanya cap al futur i que ens fa reconèixer i estimar més encara el gran do de Déu. D'aquesta manera, el do es converteix en el compromís de respondre al valor i la humilitat de Déu amb el nostre valor i la nostra humilitat".
 
Trobareu la homilia completa aquí.