Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

(Bisbat d'Urgell) El proper 2 de juliol la Càtedra de Pensament Cristià del bisbat d’Urgell organitza el 7è Seminari sobre "Els cristians i el món". En aquesta edició hi participaran el catedràtic de Sociologia de la Universitat de Deusto Javier Elzo, el jesuïta i professor d'Ètica de la Universitat de Còrdova José María Margenat, i el catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba, de Barcelona.

Les jornades es faran a Sant Julià de Lòria com en edicions anteriors i afrontaran un dels temes més debatus en aquest decenni del segle XXI: l'encaix de la tradició cristiana en el marc de la societat europea. Periòdicament, apareixen situacions de gran complexitat que posen de manifest la difícil, però necessària relació entre l'esfera social i política i l'esfera religiosa. La ràpida evolució de les societats europees, la presència de nous universos religiosos i el procés de secularització que pateixen algunes societats són factors que cal tenir molt en compte a l'hora d'afrontar la qüestió.

Més enllà de les posicions laïcistes que voldrien extirpar la presència de les religions en la societat i de les actituds que confonen l'esfera política i l'esfera religiosa, les ponències pretenen trobar aquell marc de relació que, respectant la mútua autonomia, generi un camp de relació fèrtil i positiu per als ciutadans i per a la societat en general.

El seminari reflexionarà sobre l'encaix del cristianisme en les societats europees, analitzant el lloc que juguen els valors cristians en el context actual, invenstigant les raons del laïcisime, amb la voluntat de projectar propostes constructives que facin possible una bona convivència entre les tradicions religioses i la societat civil que sigui respectuosa amb els drets dels ciutadans.

Els valors religiosos en la societat europea, la presencia pública del cristianisme, i el paper del cristianisme seran els temes de les tres ponències.