Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Fa setmanes que la Fundació Pere Tarrés va obrir les places per les activitats d’estiu on participen cada estiu uns 16.000 infants i joves de tot Catalunya. Tanmateix, és conscient que cada vegada són més les famílies que han de realitzar esforços molt importants perquè els seus fills puguin gaudir d’un lleure de qualitat o fins i tot n’hi ha moltes no s’ho poden permetre. I és que malgrat les dificultats econòmiques, les activitats de  lleure a l’estiu continuen sent un recurs molt important per a les famílies i un bé per als infants. 
 
Per evitar que no perdin aquest dret i que els temps de lleure no esdevingui un factor d’exclusió, la Fundació Pere Tarrés fa una crida a les persones, a empreses, entitats i administracions tornant a posar en marxa la seva campanya solidària de captació de fons per becar aquests infants. “Cap infant sense colònies” és el nom de la campanya que vol donar resposta a les necessitats educatives de lleure dels sectors socials més afectats per l’actual crisi econòmica.
 
Orientativament, es pot calcular que una setmana de casal d’estiu té un cost de 120 euros, una colònia val a partir de 300 euros, tot i que per la Fundació Pere Tarrés qualsevol quantitat és ben acollida i destinada a ajudes totals o parcials. S’han establert uns requisits per determinar els casos de major urgència social.
 
Campanya cap infant sense colònies
La Fundació Pere Tarrés fa més de deu anys que va posar en marxa la campanya solidària “Cap infant sense colònies”, que permet a infants i joves de famílies sense recursos participar a les activitats d'estiu. Aquesta iniciativa respon al compromís social i educatiu de l’entitat i consisteix en recaptar fons per oferir beques a nens i nenes de famílies amb pocs recursos econòmics que volen participar en les activitats d’estiu. I és que si per a moltes famílies les vacances d’estiu són un luxe, per a aquests infants són una necessitat. Aquests nens i nenes presenten freqüentment carències afectives, sanitàries de desenvolupament i relacionals. En molts casos, l’experiència de les colònies esdevenen una experiència educativa i d’integració social única i un espai ideal per suplir aquestes mancances i contribuir al seu creixement.
 
La situació econòmica actual fa fer que l’any passat la Fundació Pere Tarrés ampliés la campanya “Cap infant sense colònies” per aconseguir recursos per als infants i joves dels seus centres d’esplai diaris. La Fundació Pere Tarrés federa una vintena de centres diaris situats en barris deprimits de la província de Barcelona que cada tarda obren les seves portes a uns 3.000 infants i joves en risc d'exclusió social. La situació econòmica actual provoca que cada vegada hagin d'acollir més infants i cada vegada amb més carències socioeconòmiques. Els centres d'esplai diari cobreixen les seves necessitats afectives, sanitàries, alimentàries, educatives, de desenvolupament i relacionals atès que provenen d'entorns socials i/o familiars desestructurats. 
 
Rendició de comptes de la campanyes solidària del 2009
L’estiu passat amb subvencions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, altres administracions, el programa Proinfància de La Caixa i el suport de moltes famílies i persones particulars es van becar 821 infants amb un pressupost de 236.798 euros. D’aquests, el 55% van participar en casals d’estiu i un 45% en colònies i campaments.  A més, aquest fons recollits també van ajudar a donar suport a les activitats de lleure que realitzen durant la resta de l’any en els centres d’esplai diaris.