Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest divendres Benet XVI va parlar amb el cardenal Lluís Martínez Sistach del seu proper viatge a Barcelona. Va ser dins de la recepció a l'assemblea plenària del Pontifici Consell per als Laics, de la qual l’arquebisbe de Barcelona en forma part i que ha estat reunida Roma des de dijous fins dissabte.

Martínez Sistach va estar uns minuts amb Benet XVI i segons una nota de l’arquebisbat el cardenal li va explicar que “Barcelona ja s'està preparant per rebre'l el proper 7 de novembre quan visitarà la capital catalana per consagrar el temple de la Sagrada Família”. També li va recordar que l'arquitecte Antoni Gaudi acostumava a dir que en aquest temple tot és providencial i, en aquest sentit, Martínez Sistach li va remarcar la coincidència “providencial que ara el temple sigui consagrat per un Sant Pare que es diu Josep, i que la idea de construir el temple sorgí del laic Josep Bocabella, anima d'una associació de devots de Sant Josep, i que un dels primers col·laboradors del projecte fou un sant català, Sant Josep Manyanet”.

En la conversa Benet XVI va agraït al cardenal de Barcelona que l'acompanyes en el seu viatge apostòlic a Portugal de la setmana passada. Alhora, segons la nota de l’arquebisbat, el papa s’ha interessat pel viatge de retorn per carretera a Barcelona que va haver de fer Martínez Sistach degut a dificultats del tràfic aeri d’aquests dies.

El Pontifici Consell per als Laics en l'assemblea d'aquests dies ha estudiat el tema "Testimonis de Crist en la comunitat política".