Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Arran de la crisi han sortit a la llum diverses teories constructives que mostren la insostenibilitat del model econòmic actual. Una d’elles és la teoria del decreixement i ha estat escollida per ser el tema de debat de la trobada anual que organitza Justícia i Pau.

La trobada d’enguany tindrà lloc el dia 22 i 23 de maig a Lleida. Dissabte es farà el debat de fons sobre l’ordre econòmic i social més just i estarà obert al públic mentre que diumenge tindrà lloc la reunió de treball de les comissions on hi assistiran només els representants de Justícia i Pau.

“Aquesta trobada la fem perquè es reflexioni sobre el model econòmic actual. No només hi ha una crisi en termes de PIB o xifres d’aturats, hi ha una crisi del propi model econòmic basat en el creixement il·limitat de l’economia” Així de contundent es mostra Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau.

Ibáñez ha explicat a CatalunyaReligió.cat que els líders actuals -polítics, econòmics...- tenen una “obsessió” per créixer i això és insostenible. “La terra és limitada” Exclama el director de Justícia i Pau. “Les nostres societats riques no han de créixer més perquè això va en contra de la sostenibilitat de la terra i també de la nostra felicitat”.

En les conferències i taula rodona d’enguany s’intentarà analitzar les alternatives econòmiques i s’explicarà la teoria del decreixement per tal de poder qüestionar el model econòmic de creixement il·limitat.

El programa de la jornada estarà dividit en dues conferències, una taula rodona i una ponència de conclusions. Entre d'altres ponents, intervindran Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau de Barcelona; Joaquim Sempere, doctor en Filosofia, professor de Sociologia de la Universitat de Barcelona i membre del Consell Editorial de la revista Mientras Tanto; i Joan Surroca, escriptor, educador, museòleg i exdiputat al Parlament de Catalunya.

La jornada, sota el lema “Per un ordre econòmic i social més just. El decreixement i altres alternatives de fons” està organitzat per Les comissions de Justícia i Pau de Catalunya i les Illes Balears.