Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

En el comunicat final de la reunió trimestral que celebren els bisbes catalans han anunciat que el proper curs es farà a Catalunya un curs de formació en comunicació adreçat a bisbes i vicaris episcopals. Aquest proposta ha estat presentada pel bisbe Lleida, Joan Piris, president de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social (MCS) de la Conferència Episcopal Espanyola i membre del Pontifici Consell per a les comunicacions social.

Els bisbes han aprovat que aquesta jornada de formació es faci el curs vinent. La proposta és semblant a la que ja ha organitzat en altres ocasions la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació, però aquesta vegada s’organitzarà a Catalunya per als bisbes catalans i els vicaris episcopals, els seus col·laboradors més directes en el govern de la diòcesi. El contingut del curs està orientat a millor la capacitat de comunicació en les compareixences i intervencions en els mitjans de comunicació i en les habilitats personals en el tracte amb els periodistes. L’objectiu final és oferir una formació teòrica i pràctica per ajudar als prelats a comunicar millor.

També en l’àmbit dels mitjans de comunicació, el bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull ha present un “Informe sobre els mitjans propis escrits i audiovisuals” de les diòcesis catalanes que recull l’activitat en aquest camp. L’informe s’ha lliurat als bisbes per ser valorat en una propera reunió.

Els bisbes catalans animen a assistir a la consagració de la Sagrada Família presidida pel papa

Sobre la propera visita del papa, en el comunicat final de la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconsense, els bisbes han convidat a totes les persones vinculades a parròquies, comunitats , moviments i escoles a assistir a la consagració de la Sagrada Família. Així, esperen donar el màxim relleu a la visita de Benet XVI a Barcelona. Tot i que no s’han donat més detalls sobre el programa del papa que la celebració que presidirà el diumenge el 7 de novembre al Temple de Gaudí, la visita podria incloure algun altre acte ja que el Benet XVI arribarà dissabte al vespre a Barcelona procedent de Santiago de Compostel·la i dormirà al Palau Episcopal.

Esperant la visita de Benet XVI els bisbes catalans també demanen “a tots els diocesans que es vulguin preparar amb la pregària, el compliment de les seves responsabilitats en l’Església i en la societat, i amb la solidaritat envers els pobres i necessitats, per tal que la visita del Sant Pare doni abundants fruits pastorals”. La nota de l’episcopat català també reitera al papa “els sentiments de comunió, afecte i adhesió incondicional de les diòcesis de Catalunya especialment en aquests moments”.

Sobre la recent visita de Tarcisio Bertone, secretari d’Estat de Benet XVI, els bisbes catalans també es mostren “la seva satisfacció pel resultat d’aquesta visita”.

Altres temes de la reunió han estat les 1.000 emissions Signes dels Temps, el programa religiós de TV3; de la recent trobada de professors de religió a Andorra;  la pastoral de la salut; i la preparació de l’Aplec de l’Esperit, la trobada de joves de les deu diòcesis catalanes i de les illes Balears i Andorra, que es farà el 22 de maig a Terrassa.