Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La cerimònia de beatificació del pare Tous tindrà un ressò important pel territori català i per molts altres llocs del món. Un total de 2.280 persones estan acreditades per assistir als acte de beatificació, de les quals, 400 vindran de fora de Catalunya. En concret es desplaçaran germanes caputxines i altres persones vinculades a la congregació del Diví Pastor de països com ara Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Cuba o Itàlia. A més, vindran alumnes de les escoles que la congregació té a Salamanca, Sevilla, Múrcia o Bilbao entre d’altres ciutats. La organització ha previst posar una pantalla gegant a la plaça del Born des d’on es pugui seguir en directe la cerimònia. S’espera una afluència important de públic. El cardenal Lluís Martínez Sistach va enviar una invitació als diocesans per assistir.

La vigília de la beatificació, dissabte 24 d’abril, comptarà amb una programació variada que portarà els diferents participants a visitar llocs significatius pel pare Tous com Igualada, Capellades i el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat. Es visitarà la seva casa natal, on actualment hi reposen les restes mortals del nou beat. Per la tarda, en l’acte oficial d’acollida dels pelegrins, es farà una representació teatral dels alumnes de diverses escoles de les Germanes Caputxines de la Mare de Déu del Diví Pastor.

L’endemà, diumenge 25 d’abril, es farà la cerimònia de beatificació a la basílica de Santa Maria del Mar, que serà presidida pel cardenal Tarcisio Bertone, secretari d’Estat del Vaticà. També hi participarà l’Escolania de Montserrat.

Dilluns es farà una eucaristia a la basílica de Santa Maria d’Igualada, a càrrec del bisbe de Vic i d’aquesta manera es tancaran els actes de beatificació de Josep Tous.