Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

400 Mestres i professors de religió catòlica d’arreu de Catalunya i Andorra es reuniran el proper dissabte 24 d’abril per assistir a la IV Jornada de treball i formació d’aquest col·lectiu. El lema d’enguany serà “Aprendre a ensenyar”.

La jornada comptarà amb un seguit de tallers i conferències de formació vinculats amb l’ensenyament de religió i que pretenen ser una eina útil pel dia a dia del mestre. Es parlarà de recursos didàctics com el cinema, els power points, la creativitat o el llenguatge simbòlic. Amb tots aquests elements es vol arribar transmetre la religió catòlica als nens i joves de manera atractiva.
 
El Delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert, ha afirmat que “és tot un èxit per la diòcesi, perquè fins ara s’ha fet en terres catalanes i fer el trasllat fins el Pirineu afegeix més mèrit al gran nombre d’inscrits. Estem contents”.
 
Per Pepe Chisvert, és un valor afegit que la trobada anual de companys mestres de religió catòlica es porti a terme a Andorra. S’ha tingut especial cura en la organització, que es farà al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria, a partir de les 10:00 del matí. “Els nous reptes en educació, la capacitat d’engrescar el professors per a saber transmetre el missatge evangèlic, i sobretot donar normalitat al fet religiós a la cultura d’avui, i l’encaix dels docents de religió amb la resta dels companys del claustre són alguns temes dels que es tractaran”.
 
Sebastià Taltavull, bisbe auxioliar de Barcelona farà la conferència inaugural, que parlarà sobre “La religió i l’escola en el context actual de la nostra societat”.
 
La jornada estarà presidida per Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona i responsable de l'àrea d'ensenyament de la Conferència Episcopal Tarraconense, i per l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. Han organitzat aquesta trobada el Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, amb el suport de la Delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell.