Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El proper dimarts 20 de març es farà una trobada de voluntaris que treballen pel quart món. Organitzada pel Secretariat de Marginació del arquebisbat de Barcelona. A la trobada hi són convocades les persones que treballen en el camp de “l’exclusió social”, o també aquelles que són sensibles als neguits dels més pobres, i d’una manera especial, a les associacions  i entitats que treballen en la marginació.

La trobada es convoca per reflexionar sobre els objectius dels voluntaris així com la seva espiritualitat i els seus valors. “Tot i que la feina del voluntari és gratuïta, és important que estigui certament professionalitzada i que es facin reflexions sobre el voluntariat.”, explica a CataulunyaReligió.cat Josep Maria Fisa, consiliari de Justícia i Pau i president de Solidança. També assegura que “el voluntariat ha anat creixent en les últimes dècades però és important que sovint revistem per què es fa aquest treball”. Fisa creu que “el voluntariat és una cosa de futur, cada vegada seran més necessaris i hem d’estar preparats”.  El president de Solidança farà una xerrada en el marc d’aquesta trobada sobre l’espiritualitat del voluntari. “Es parla amb eufemismes però en realitat són persones, rostres que esdevenen pobres com a conseqüència d’una societat que té una malaltia. Es important donar veu a aquest món invisible”.
 
En la jornada, a banda de comptar amb xerrada principal a càrrec de Josep Maria Fisas, es farà una taula rodona i un cine fòrum. Es presentaran experiències en el món de la presó, dels infants i adolescents en situació de risc, de la prostitució o de les drogues. Victoria Molins també presentarà un llibre dedicat al pare Planellas i al germà Casanovas, religiosos d'àmplia trajectòria social que van morir fa pocs mesos. Les inscripcions es poden fer fins el dia 18 de març.