Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Des d’aquest diumenge Barcelona acull la Trobada Europea de Pastoral dels Migrants que es farà dins el 10 de març. El tema d’aquesta trobada anual que per primera vegada es fa a Catalunya és com atendre els fills del immigrants i la seva participació en la vida eclesial. Des dels anys 90 aquesta trobada reuneix responsables i col·laboradors dels equips de pastoral social de diversos bisbats europeus. En aquesta edició hi participaran representants de set països provinents de les diòcesis de Milà, Turí, Roma, Viena, Colònia, Brussel·les, París, Lió, Basilea, Madrid i Barcelona, ciutats europees amb important presència d’immigrants.

L’amfitrió de la trobada de Barcelona és la Delegació de Pastoral Social de la diòcesi que coordina diverses iniciatives socials i pastoral del bisbat a Barcelona i que ja fa anys que té un equip treballant sobre la presència dels immigrants en la vida parroquial i diocesana.

Aquest diumenge a la tarda es farà l’acte inaugural a la Casa d’Exercicis Sant Ignasi de Sarrià amb el vicari episcopal i delegat episcopal de Càritas, Salvador Bacardit, i la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll. A més de les sessions de treball, dimarts 9 es farà una missa a les 7 del vespre oberta a tothom i presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach. L’eucaristia es farà sota el lema “Caminem junts en la diversitat”.

El programa de treball inclou diversos espais per compartir experiències de les diverses ciutats que hi participen i una taula rodona amb fills d’immigrants que viuen a Barcelona. També hi haurà les ponències sobre temes com la segona generació d’immigrants, per Rosa Aparicio de la Universidad Pontificia de Comillas; sobre les polítiques locals en el marc europeu, per Oriol Amorós, secretari d’Immigració de la Generalitat de Catalunya; sobre aspectes educatius i sociològics, per l’antropòleg Carles Feixa; i sobre els aspectes bíblics, teològics  i pastorals, pel teòleg i vicari general de Lleida, Ramon Prat. També es presentaran diverses realitats d’atenció i treball amb immigrants a Catalunya que tenen el suport de l’Església com les Aules d’Acollida, la Fundació Èxit, Bayt-al-Thaqafa, Càritas, i Migrastudium.

La trobada finalitzarà el dimecres amb un document final i l’elecció de la seu de la reunió del 2011.