Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Després de la polèmica creada entorn la negativa d’empadronament a Vic, la Plataforma d’entitats cristianes amb la immigració ha escrit un manifest al respecte. En l’escrit, deixen constància de la decepció que han tingut per les característiques del debat generat i per les conseqüències negatives que se’n deriven.
 
Des de la Plataforma d’entitats cristianes, creuen que les decisions que s’han pres són electoralistes i s’han oblidat els principis morals. Pensen també, que molts mitjans de comunicació no han estat a l’alçada, i constaten la necessitat d’enfortir la cultura democràtica i jurídica.
 
La principal preocupació que es mostra en el manifest és l’accés als drets i serveis essencials per a moltes persones nouvingudes, que sovint es troben en situacions extremadament precàries. La Plataforma considera que totes les persones immigrades, independentment de la situació legal, han de poder accedir als serveis públics essencials i gaudir de tots els drets humans fonamentals.
 
Les entitats que formen part de la Plataforma són: ACO, Càritas, Cintra-Benallar, Con Vi Vim, Cristianisme i Justícia, Cristians pel socialisme, Delegació de Pastoral Obrera de Barcelona, Delegació de Pastoral Social de Barcelona, Ekumene, Fundació Escola Cristiana, Fundació Migra-Stadium, GOAC-HOAC, Grup de Juristes Roda Ventura, JOC, Justícia i Pau, Interculturalitat i Convivència, Parròquia de Santa Maria del Pi, Pastoral amb Immigrants, Religioses en Barris, Unió de Religiosos de Catalunya, Bayt-Al-Thaqafa, Iniciatives solidàries, Comunitat de Sant Egidi i Comunitats de Vida Cristiana.