Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest diumenge es van iniciar els actes de celebració dels 100 anys de presència marista a les Avellanes. En aquesta celebració es va destacar el nou estil a la vida del monestir que hi ha donat els maristes en convertir-la en una casa de formació, primer per a germans i després també per a laics. La casa també és un punt de referència per a joves, especialment en les celebracions de la Pasqua. En l’acte es va presentar un vídeo que explica la vida de la casa en aquests 100 anys i inclou el testimoni de maristes, educadors i joves que expliquen la seva relació amb les Avellanes. També es va inaugurar l’exposició fotogràfica del centenari que, junt amb la amb la projecció del vídeo, es podrà veure en el monestir durant tot l’any.

Diumenge també es va presentar la reforma del cementiri de les Avellanes. En el nou cementeri hi descansen els germans que han mort a Catalunya i s’hi ha traslladat les despulles que hi havia a diferents cementiris de ciutats amb presència marista.

Actualment Les Avellanes és un centre d’acollida i espiritualitat i compta també amb una casa de colònies. Des de fa 37 anys s’hi celebra la Pasqua de les Avellanes organitzades pels maristes i adreçades a joves. També ofereix diversos serveis com una hostatgeria i restaurant, un centre de reunions per celebrar convencions, congressos o xerrades. Des del 2008 també hi ha instal·lat l’arxiu Gavín.

El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, situat a la comarca de la Noguera, es va fundar l’any 1166. En l’època medieval els Comtes d’Urgell el van prendre com a casa espiritual i el van convertir en el seu panteó dinàstic. Els monjos Premostratencs el van regir durant 650 anys. El 1910 van arribar-hi els germans maristes per fer-hi un noviciat i des de llavors són els encarregats de continuar amb la missió espiritual i religiosa del monestir.