Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Marcel Joan - CR) Els bisbes catalans presentaran el proper mes de març la carta pastoral “Al servei del nostre poble”, en el marc del 25è aniversari del document Arrels cristianes de Catalunya. Segons ha pogut saber CatalunyaReligió, el document es publicarà el mes vinent sense esperar a la propera reunió dels bisbes catalans del 10 i 11 de maig al santuari de Loreto.

"Al servei del nostre poble" inclourà reflexions sobre els actuals reptes de l’Església i de la societat catalanes, com ara la crisi econòmica, la immigració i la secularització. Pel que fa a la immigració, el document subratllarà que les persones nouvingudes han de respectar la identitat cultural del poble que els acull.

En el nou document col·lectiu de l’episcopat català també s’inclourà una reedició del document Arrels cristianes de Catalunya, en la qual s’incorporarà la numeració per poder-lo treballar i citar posteriorment, tal i com s’acostuma a fer en aquests tipus de documents. Així, una nova generació episcopal revalidaria una vegada més l'adhesió dels bisbes catalans al document del 1985 en el que s'afirma la "ininterrompuda tradició de fidelitat a Catalunya" de l'Església i els bisbes "donem fe de la realitat nacional de Catalunya".

Aquesta revelació la va fer aquest dimecres l’arquebisbe d’Urgell Joan Enric Vives, copríncep d’Andorra i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense en el decurs de l’acte de presentació a Barcelona del número monogràfic de “Qüestions de vida cristiana” sobre Arrels cristianes de Catalunya, a la seu de la Fundació Joan Maragall. L’acte també va servir per oficialitzar el canvi de director de la publicació de l’Abadia de Montserrat, que a partir d’ara serà el poeta Carles Torner, que prenn el relleu de Ramon Pla i Arxé.

Durant la seva intervenció, l’arquebisbe Vives va fer un repàs dels articles inclosos en el número monogràfic de “Questions de vida cristiana” i també va aprofitar per reafirmar el compromís dels bisbes catalans amb Arrels cristianes de Catalunya. Vives va explicar alguna anècdota històrica que va ser seguida amb molta atenció pels assistents a l’acte. Així, per exemple, quan Iugoslàvia estava en ple procés de desintegració, els bisbes d’Eslovènia van anar a veure el Sant Pare Joan Pau II, per tal d’expressar-li la seva por a formar part d’una unitat pastoral amb altres països de l’antiga Iugoslàvia. Joan Pau II els va aconsellar que “aneu a veure Ramon Torrella, ell us explicarà el que tenen a Catalunya i com ho fan. Us podria servir a vosaltres”.