Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Estris va néixer amb la intenció de ser una revista pròpia del Moviment de Centres d’Esplais Cristians i oferir els recursos necessaris als monitors d’esplai. Amb els anys hem crescut molt i tot i que en un principi no s’esperava,  hem anat fet que aquesta revista fos més gran i englobés més temes”, explica Maria València, actual editora de la revista.
 
Avui dia Estris a banda de ser una eina formativa per a tots aquells que estan en el món de l’esplai, és una revista que parla de temes socials i sobretot sobre el món de l’educació en aquest país. Maria València explica que “una bona part dels nostres subscriptors són els 3.000 monitors que cada dissabte estan treballant voluntàriament en els esplais, però també tenim un perfil de subscriptor que es dedica al tercer sector ja sigui des d’una vessant més política o bé educadors”.
 
Com no podia ser d’una altra manera en el segle XXI, Estris compta també amb un perfil Facebook i Twitter. “Fa poc que tenim aquest perfils però de moment ja comptem amb força seguidors. A més hem creat una comunitat virtual que es diu engrup on aprofitem recursos d’Estris, fem xats, fòrums, consultes, etc...” explica l’editora de la revista.
 
Per celebrar els 40 anys Estris publica un número dedicat a l’educació en el transcendent. “Totes les persones, en algun moment de la nostra existència, ens preguntem pel sentit de la vida i de la mort i busquem resposta a aquelles experiències que sobrepassen el coneixement humà” expliquen des de la revista. Per aprofundir en aquest tema, la revista Estris, ha parlat a diferents experts que expliquen la seva experiència a través dels seus testimonis. Aquesta part es complementa amb una entrevista al bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, responsable de la Pastoral de Joventut a Catalunya.
 
En aquest número també hi ha una altra entrevista a Pau Garcia-Milà, un jove emprenedor que ha fundat amb altres persones el programari lliure eyeOS, un dels projectes de cloud computing i escriptori web més interessants del moment. Aquesta plataforma ja ha aconseguit 800.000 descàrregues a tot el món i ha rebut importants premis, com el Premio Nacional de Comunicaciones 2009, el Premi Impulsa 2010 de la Fundació Príncep de Girona, el Premi d'ACC1Ó al millor projecte del XVI Fòrum d'Inversions o el Premi Iniciativa BMW.
 
Completen aquest número el Manual on es parla dels bons hàbits alimentaris i de com fomentar-los a través de l'educació en el lleure. A l'En ruta la revista es desplaça al País Valencià per proposar-vos una caminada per Simat de la Valldigna (la Safor), i a la secció Zoom parlen amb diferents entitats per conèixer com formen els joves premonitors.
 
L'Enemics del Sofà està dedicat a la companyia Cràter Teatre i el seu espectacle Simango sobre la realitat africana. Finalment, l'espai Racons està dedicat a Juan Vizcaíno, responsable de l'Associació Juvenil Barnabitas de Sant Adrià de Besòs.

A més, la zona enGrup se suma a la celebració del 40è aniversari d'ESTRIS amb una sèrie d'entrevistes a responsables d'entitats dedicades a l'educació en el lleure a Catalunya. 

Estris és una publicació bimensual de la qual se n'editen 3.400 exemplars. Editada des de l'any 1971 per la Fundació Pere Tarrés, és la primera publicació periòdica escrita en català especialitzada en l'educació en el lleure i l'animació sociocultural.