Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Segons informa Europa Press, l'expresident del Parlament Joan Rigol assumirà els pròxims dies la presidència de la comissió executiva del patronat de la Muntanya de Montserrat. Rigol, podria compaginar aquest càrrec amb la presidència delegada del Patronat de la Sagrada Família. Així ho ha explicat el mateix Rigol a Europa Press, ja que a la Sagrada Família exerceix una responsabilitat "eclesiàstica" i no de cap administració pública.

Joan Rigol substitueix en aquest càrrec a Jordi Lòpez Camps, que va ser cessat aquest dimarts. La presidència del Patronat de la Muntanya de Montserrat correspon al president de la Generalitat i la vicepresidència a l’abat de Montserrat, però la gestió diària és responsabilitat de la presidència executiva que recaurà en Rigol. El patronat està format per al Generalitat, l’Estat, les quatre diputacions catalanes, les diverses institucions locals i comarcals de la zona de la muntanya, i l’Abadia de Montserrat. Entre les seves competències hi ha la gestió del Parc Natural i tots els serveis públics i de mobilitat de la muntanya i del monestir.

Joan Rigol i Roig (Torroelles de Llobregat, 1943) va ser sacerdot, és militant d'UDC des de 1976 i va ser president del Parlament en l'última legislatura de Jordi Pujol, entre 1999 i 2003, i també va ser conseller de Cultura i de Treball en els primers governs de CiU.

Des del 2004 és president delegat del patronat de la Sagrada Família, una presidència que ha coincidit amb la finalització de la cobertura del temple i la visita de Benet XVI. També és membre de la Fundació Joan Maragall. És doctor en teologia amb una tesi que va defensar fa pocs anys a la Facultat de Teologia de Catalunya sobre el pensament polític de Jacques Maritain, una de les grans figures del personalisme cristià al costat de Emmanuel Mounier.

Rigol sempre s’ha distingit per defensar un església amb perfil propi a Catalunya. Una posició que va reiterar aquest mateix dissabte en l’acte de commemoració dels 25 anys d’Arrels Cristianes de Catalunya a Montserrat.