Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galería de imágenes

(Carla Herrero Nebot/CR) “No entenem el cristianisme sense solidaritat. El més important està en el projecte de Jesús, i és la persona. Sense solidaritat no hi ha cristianisme”. Així de contundent es mostra Carles Plana, responsable de Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED), la ONG dels Maristes.

Com cada any des de fa dues dècades els Maristes de Catalunya envien voluntaris a països del tercer món durant l’estiu per conviure amb les comnunitats, conèixer-les i ajudar-les. Aquest programa es desenvolupa en el marc del curs Introducció a la Solidaritat Internacional. Es tracta d’un curs de formació conjunta en diverses cases de colònies de Catalunya que finalitza amb una posada en pràctica de tots els coneixements adquirits sobre cooperació. El voluntaris marxen durant l’estiu a països com Paraguai, Tanzània, Ecuador i Madagascar.
 
Aquests són els destins on els maristes treballen durant tot l’any. Especialment a Paraguai. De fet, Carles Plana ens explica que el contacte amb aquests països és d’abans que es creés l’ONG.
 
“El primer àmbit que treballem és el del coneixement. Això està per sobre de l’ajuda. Hem de conèixer de quin tipus de pobresa estem parlant, de la cultura… per poder actuar”. Un cop assolit aquest grau, ve el punt d’impliucar-se. Bàsicament les tasques que es desenvolupen són de suport educatiu, però també n’hi de de suport sanitari o de construcció. Això dependrà de la comunitat on es trobi el voluntari. “Cada comunitat té unes necessitats diferents i unes tasques a desenvolupar concretes, en general ens centrem en ensenyament però a Tanzània, per exemple, s’ajuda bàsicament a construir”, explica Plana.
 
El termini d’entrevistes per poder participar en el projecte finalitza el 22 de gener. Es requereix una experiencia prèvia de voluntariat i tenir més de 21 anys.