Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) La direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat passa a formar part de la conselleria de Governació i Relacions Institucionals, liderada per la nova vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega (UDC), segons publica avui el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).  Per primera vegada, l'àrea d'afers religiosos, creada l'any 2000, queda en l'òrbita d'UDC.
 
Afers Religiosos es va constituir l'any 2000 com a secretaria i primer la va liderar Ignasi García Clavel. El fins ara vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, sempre ha considerat aquesta àrea una de les seves màximes prioritats, i per això quan ERC ha estat en el Govern, ha quedat en mans dels republicans, a través de la directora general sortint, Montserrat Coll i Calaf.
 
Coll ha estat la directora general d'Afers Religiosos en aquests últims set anys, però quan ERC va sortir del Govern a causa del seu 'no' al nou Estatut, l'àrea la va assumir durant mig any el socialista Jordi López Camps, i amb el segon tripartit l'àrea va retornar en mans de Coll.

D'altra banda, dos dels onze nous consellers de la Generalitat han promès aquest dimecres al mati el seu nou càrrec "amb l'ajuda de Déu". Han utilitzat aquesta fórmula la nova vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i la nova consellera de Justícia, l'advocada de l'estat Pilar Fernández Bozal.

Ortega és vicepresidenta d'UDC i fou la número 2 de CiU per Barcelona en la llista per a les últimes eleccions catalanes. Fernández Bozal és independent, tot i que se la vincula a la formacíó democristiana.

Cap dels nous consellers ha jurat el càrrec. La majoria s'han limitat només a prometre la seva nova responsabilitat, tot i que el nou conseller d'Economia i Coneixement, el catedràtic Andreu Mas-Colell, ha fet l'afegito que prometia el càrrec pel seu "honor".