Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest diumenge l’arquebisbe mallorquí Lluís Ladaria presidirà l’ordenació episcopal del nou bisbe de Solsona, Xavier Novell. Ladaria és actualment secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe -un dels espanyols més rellevants a la cúria romana- i va dirigir la tesi doctoral de Novell sobre la relació entre Creació i salvació quan estudiava a Roma.

L’ordenació de Xavier Novell s’iniciarà aquest diumenge a dos quarts de cinc de la tarda a la Catedral de Solsona. En la mateixa cerimònia el nou bisbe prendrà possessió de la diòcesi de Solsona en substitució de Jaume Traserra. La cerimònia estarà concelebrada pel bisbe Traserra i pel nunci Renzo Fratini.

Al migdia Novell farà una roda de premsa i els actes de la seva rebuda a Solsona s’iniciaran a dos quarts de quatre a l’Ajuntament de Solsona on signarà en el llibre d’honor. D’allà es desplaçarà caminant fins a la Catedral acompanyat pel bisbe Traserra i les autoritats civils de Solsona. Com és tradicional, en aquest recorregut estarà acompanyat dels gegants i d’altres elements del folklore solsoní.

Al final de la cerimònia religiosa es farà el ball de l'àliga a l'interior de la catedral. També allà el nou bisbe rebrà la salutació dels fidels que vulguin felicitar-lo. El nomenament del nou bisbe de Solsona es va fer públic el passat 3 de novembre -la setmana de la visita de Benet XVI a Barcelona- un any i mig després que Jaume Traserra presentés la seva renúncia.