Dia:  Domingo, 13 de Octubre
Hora:  a les 12:00
Lloc:  Església de Sant Cristòfol. Beget
Organitza:  Catalonia Sacra
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Sant Cristòfol
Carrer Bell Aire, 2, 17867, Beget
Visita guiada

Visita a l'església de Sant Cristòfol de Beget

En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, Catalonia Sacra organitza una visita guiada a Sant Cristòfol de Beget, una petita església romànica d’un poble pintoresc i carregat d’encant envoltat d’un paratge inigualable.

L’actual construcció és una magnífica mostra de romànic llombard construït entre els segles XI i XII. La planta és de nau única capçada amb un absis semicircular, ocupat avui per una fabulosa estructura en part barroca. En mig d’aquest retaule sobresurt la popular Majestat de Beget, una escultura en fusta del segle XII, de dimensions especials i d’execució extraordinària, que guarda, tot i les diferents restauracions, tota la seva magnificent.

A més es conserva en l’interior de la parròquia una pica baptismal d’origen romànic, retaule d’alabatre de Beuda del segle XIV, i uns vitralls moderns de Granados Llimona.

El conjunt destaca també pel seu campanar de quatre pisos amb decoració llombarda; i per la porta d’accés, ubicada al vessant sud, i que està estructurada a través de cinc arcs en gradació que guarden una decoració escultòrica de factura excel·lent.

 Activitat gratuita inclosa a les "Jornades Europees de Patrimoni 2019"

Durada 60 minuts

Guia Sra. Anna Ortega

 

Inscripcions 

Formulari de reserves: https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/418

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)