Dia:  Viernes, 29 de Octubre
Hora:  a les 23:45
Lloc:  ▶️ Zoom. Barcelona
Organitza:  Madrasa Rabani
Telèfon:  +54 9 11 5095-2828 (Whatsapp)
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
▶️ Zoom
Barcelona, Barcelona
Presentació de llibre

Trobada amb Halil Bárcena sobre el 'Dīwān', de Ḥal·lāğ

Amb motiu de la recent publicació de l'edició àrab-castellà de Dīwān, l'obra que recull la poesía mística del sufí Ḥusayn ibn Manṣūr al-Ḥal·lāğl'islamòleg Halil Bárcena parlarà sobre ell a la trobada via zoom "La via secreta de l'amor", el divendres dia 29 d'octubre a les 24h (hora peninsular espanyola).

L'edició del llibre, a càrrec de Fragmenta, inclou 130 poemes caligrafiats a mà per Bárcena, que també n'és l'autor de la introducció i de la traducció castellana directa de l'original àrab, com va fer amb una edició àrab-català anterior.

Ḥusayn ibn Manṣūr al-Ḥal·lāğ (858-922) pot ser definit com un predicador popular, un vaitger i pelegrí infatigable, un missioner errant per terress de l'Oriente, el primer màrtir místic de l'islam, un savi inspirat i un poeta de la unió mística i l'amor diví. És cèlebre per la seva poesia extàtica i sapiencial, reunida en aquuesta recopilació.

La trobada és organitzada per la Madrasa Rabani, de l'Argentina, i se celebrarà mitjançant la plataforma digital Zoom. Cal inscriure-s'hi via correu electrònic madrasa.rabbani@gmail.com o enviant un missatge de Whatsapp al telèfon +54 9 11 5095-2828.

L'horari de la trobada serà a les 19 h a l'Argentina, a les 17 h a Mèxic i a les 24 h a Espanya.