Dia:  Lunes, 11 hasta el sábado, 16 de Noviembre
Hora:  de 18:00
Hora:  a 20:30
Lloc:  Centre d'Art Maristany. Sant Cugat del Vallès
Preu:  107.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre d'Art Maristany
Carrer d' Àngel Guimerà, 2 , 08172 , Sant Cugat del Vallès
Curs

Sumi-E contemporani. Estètica zen a Sant Cugat

El SUMI-E és una tècnica pictòrica monocroma on només intervenen tres elements essencials: la tinta negra, el pinzell i el paper. El Sumi-E es caracteritza pel seu traç directe, encertat i de no retoc.

A través del gest ens aproximarem al coneixement de la cultura oriental, els principis estètics de l’obra Zen i els vincles del Sumi-E Contemporani amb la Cal•ligrafia japonesa.
Una definició de la creació de l’obra Zen, és "l'art de donar formes gestuals d'una manera expressiva, harmoniosa i elegant". Ens apropem a l’expressivitat de l'art abstracte, als moviments del cos i al traç gestual i intuïtiu.
En la seva pràctica aprendrem a utilitzar els estris i l’execució de la pinzellada, respectant els principis estètics de l’obra Zen: simplicitat i espontaneïtat, així com la importancia del buit. En definitiva, explorar aquest procediment pictòric mil•lenari és una experiència bella i creativa, una activitat que ens permet interioritzar l’ànima d’allò que es pinta i desenvolupar creacions pròpies i irrepetibles.

Anna Maria Llagostera i Mas

Diplomada en Magisteri Llengües Estrangeres: Francès, per la Universitat de Barcelona.
Projecte Pedagògic: sobre la “ Influència del Pensament i la Filosofia Taoísta i l’Estètica Zen, en la Didàctica de l'art”.
Acció formativa de "Creativitat, Innovació i Intel.ligència Emocional.
Actualment, artista i docent en l’Art Sumi-E Contemporani: Pintura i Estètica Japonesa. L’art Sumi.E, eina de formació integral orientada a centres de Belles Arts i Espais de Creixement i Benestar Personal.
Web: amllagostera.wix.com/art-sumi-e

 

TIPUS:ArtA CÀRREC DE:Anna Mª Llagostera

De l'11 de novembre al 16 de desembre
HORARI:Dilluns de 18 a 20.30 h
SESSIONS:6
PREU:89 € + 18 € de material

Inscriu-t'hi

LLOC:Centre d'Art Maristany